Tarih: 26.06.2024 12:56

AKP'li şirkete göre mahkemeye gelmek lekelenmek!

Facebook Twitter Linked-in

AKP'li şirkete göre mahkemeye gelmek lekelenmek!

 


Merkez Ankara davasında şirket yetkilileri duruşmalara katılmamayı sürdürüyor
Şirket yetkilileri iki stajyer öğrencinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin davada ifade vermek istemedi, hâkim kabul etti. Aileler "hukuku katlettiniz" tepkisini gösterdi.

AK Parti'ye sırtını dayayan şirketlerin hukuk karşısındaki kibri, duyanları hayrete düşürüyor. İki gencin Ankara'da bir inşaat şantiyesinde can verdiği olayla ilgili açılan davaya, Pasifik İnşaat'ın yöneticileri 'Lekeleneriz' gerekçesiyle ifade vermeye gelmedi. İşin garibi Hakim ve Savcı karşısında 'Lekelenebileceğine' kanaat getiren mahkeme bilgi vermeye gelmeyen AKP'lileri haklı buldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün Aytunç Ürkmez imzasıyla yayınlanan haberde çarpıcı detaylar yer aldı. Fırtına ve yoğun yağış uyarılarına karşın stajyer öğrencilerin sahaya çıkarıldığı, önlemlerin alınmadığı Pasifik İnşaat’a ait Merkez Ankara şantiyesinde yaşanan iş cinayetine ilişkin davanın dördüncü duruşması dün görüldü.

AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın 2022 yılında yürüttüğü Merkez Ankara Projesi’nin inşaatında sabitlenmeyen beton kalıbın hava şartları nedeniyle devrilmesi nedeniyle stajyer öğrenciler Emre Çetin (22) ve Taha Öztürk (21) yaşamını yitirmiş, Ege Kıratlı (23) ise ağır yaralanmıştı.

Şikâyetçi avukatı Murat Yıldız, şirket yetkililerinin “lekelenmeme hakkı ihlali” gerekçesiyle duruşmalara katılmamasını eleştirdi. Yıldız,“Türk mahkemelerine konuşmak lekelenmeme hakkını gasp etmez. Gelip ifadelerini vermeleri gerekiyor” dedi.


Emre Çetin’in babası şikâyetçi İsmail Çetin de “Cinayet gibi bir kaza var ortada. Ben acı çekerken adaletin yanımda olmasını istiyorum” diye konuştu.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin adli kontrol şartlarında imza zorunluluğunun kaldırılmasını istedi. Sanık İnan Yücel, “Üniversiteler de sorumlu tutulmalı. Çocukları zorunlu staja mecbur bırakarak şantiye gibi zor alanlarda denetimsiz çalıştırıyor” dedi.

Sanık Emrah Akyol ise stajyer eğitiminde sorumluluğunun olmadığını savundu.

REDDİ HÂKİM TALEBİ
Savunmaların ardından mahkeme başkanı ara kararını açıkladı. Sanıkların imza zorunluluğunun kaldırılmasına karar verilirken “dosyaya katkı sunmayacağı” için şirket şemasının eklenmesi ve yetkililerin dinlenmesine gerek duyulmadığı kararlaştırıldı. Avukat Yıldız, mahkeme başkanının kararına itiraz ederek “Hukuku katlettiniz, böyle hukuk olur mu?” tepkisini gösterdi. Yıldız, reddi hâkim talebinde bulunacağını da açıkladı. Mahkeme başkanı davayı 8 Ekim’e erteledi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —