Tarih: 18.09.2023 23:27

Akış mı, İndirme mi? | Hangisi Daha İyi?

Facebook Twitter Linked-in

Akış mı?, İndirme mi? | Hangisi Daha İyi?

Çevrimiçi bir video indirme veya izleme konusunda hiç açıklamaya ihtiyacınız oldu mu? Bu genellikle insanlarda, özellikle de film veya şov izlemek istediklerinde olur. Bazen indirmenin kendileri için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorlar. Bazen de çevrimiçi yayının daha uygun olabileceğine inanıyorlar. Ama soru şu ki, onlar için daha iyi seçim nedir?

Bu makale soruyu yanıtlayacak ve hangi seçeneğin hangi özel durumlarda daha iyi olduğunu bilmenize yardımcı olacaktır. O halde tartışmamıza başlayalım!

Yayın Akışını Ne Zaman Tercih Etmelisiniz?

Akış, videoları indirmeden çevrimiçi izlemektir. Bu seçenek şu durumlarda daha iyidir;

Sabit ve hızlı bir internet bağlantısı ile videoları çevrimiçi olarak izleyebilirsiniz. İstikrarlı bir internet bağlantısıyla videolarınızın keyfini sorunsuz bir şekilde çıkarabilirsiniz. Üstelik deneyiminizi geliştirerek en yüksek video kalitesini seçmenize yardımcı olabilir. Buna karşılık, en yüksek kalitedeki videoların keyfini yalnızca hızlı ve istikrarlı bir internet bağlantınız varsa çıkarabilirsiniz.

İnternet bağlantınız daha istikrarlı ve hızlı olabilirse çevrimiçi yayın en iyi seçeneğiniz olabilir. Videonun birkaç saniyede bir durması sizi hayal kırıklığına uğratabilir ve kesintisiz bir deneyim yaşayamayacaksınız.

Eğer Depolama alanınız sınırlı, videolar diğer dosya türlerine göre daha fazla yer kapladığından video indirmekten daha iyi seçenekler var. Yani her gün birden fazla video indirirseniz depolama alanınız dolar ve bazı önemli dosyaları kaydedemezsiniz. Bu durumda mümkün olduğunca fazla alan tasarrufu yapmalısınız. Herhangi bir sosyal medya platformunda beğendiğiniz bir videoyu daha sonra izlemek üzere kaydetmek istiyorsanız, cihazınıza indirmek yerine oraya kaydetmelisiniz.

Ortalama bir internet kullanıcısı her gün onlarca video, reel ve şarkı izliyor. Bunların sadece bir kısmını cihazlarına indirmek istiyorlar. Bunun yerine sadece videoları izliyorlar ve unutuyorlar. Bir kereden fazla izlemek istemiyorsanız cihazlarınıza indirmenize video indir gerek yoktur. İndirme işlemi yalnızca videoları tekrar tekrar izlemek istediğinizde daha iyidir.

İndirmeyi Ne Zaman Tercih Etmelisiniz?

İndirme, her türlü içeriğin kullanıcıların cihazlarına kaydedilmesi anlamına gelir. Bu seçenek birçok durumda harikadır, özellikle de;

Çoğu kişi, çevrimiçi videoları cihazlarına nasıl kaydedeceklerini bilmedikleri için video indir. Video indirmek birçok internet kullanıcısı için zordur çünkü tüm çevrimiçi video paylaşım platformları doğrudan video indirmeye izin vermez. Bu nedenle, kullanıcıların cihazlarına video indirmek için üçüncü taraf indiricilere güvenmesi gerekir. Ve pek çok kişi en iyi video indiricileri bilmiyor.

Ancak, harika bir videoindir varsa, şunları yapabilirsiniz video indir birden çok kez izlemek istiyorsunuz. Güvenilir ve verimli bir video indirici, herhangi bir platformdan herhangi bir videoyu indirmenize yardımcı olabilir. Üstelik ihtiyacınız olan video kalitesini seçmenize yardımcı olabilir.

Bir video sizi çok etkilediyse ve birden çok kez izlemek istiyorsanız, cihazınıza indirip istediğiniz zaman izlemeniz daha doğru olacaktır. Çoğu zaman insanlar müzik videolarını dinlemek veya sık sık izlemek istedikleri için indirmek isterler.

Benzer şekilde, kaç kez izlemiş olursanız olun, beğendiğiniz filmleri ve klipleri de indirebilirsiniz. Bu videoları özgür olduğunuzda veya canınız sıkıldığında izleyebilirsiniz.

Eğer videolarını en kaliteli şekilde izlemek istiyorsanız online izlemek yerine cihazlarınıza indirmelisiniz. Kaliteyi korumak istediğinizde canlı yayın daha iyi bir seçenek değildir. İnternet bağlantınızın güvenilir veya istikrarlı olmadığını varsayalım. Bu durumda video kalitesi sık sık değişecektir ve mümkün olan en iyi kalitede izlemek için videoyu birden çok kez duraklatmanız gerekecektir. Genel ruh halinizi bozabilir ve bu videolardan keyif alamayacaksınız.

Cihazınızda çok fazla ücretsiz depolama alanı varsa video indirmek en iyi seçenektir. Videoları veya şarkıları cihazınıza indirdikten sonra veriler konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Tüm videoları çevrimdışı olarak, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde izleyebilirsiniz. Üstelik geniş bir veritabanına sahip olmak, özgür olduğunuzda ve yapacak iyi bir şeyiniz olmadığında da harikadır. Bu durumda vakit geçirmek için videoları açıp izleyebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —