Tarih: 20.02.2023 23:21

Ahmet Ercan böyle uyardı | Faylar kudurdu

Facebook Twitter Linked-in

Ahmet Ercan böyle uyardı | Faylar kudurdu


Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hatay'da meydana gelen depremlerin ardından uyarıda bulundu. Ercan, 'Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu' dedi.

Hatay’daki M6,4 ile M5,8’lık depremlerin her ikisi de Ölü Deniz kırığı üzerinde oluştu. Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu. Herkes kontainer evler ile arbalarında, çadırlarda yatsın. Bu tür artçı depremler ne yazık ki olmayı sürdürecek.

— Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan (@ovgunaercan) February 20, 2023

Lübnan'a kadar geniş bir alanda hissedilen iki sarsıntının Hatay'da 3 kişinin ölümüne 238 vatandaşın da yaralanmasına neden olduğu bildirilid.bi

Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) February 20, 2023

Hatay'da 3 dakika arayla Riçhter ölçeğine göre meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman’da da hissedildi. Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.


Ercan, 'Hatay’daki M6,4 ile M5,8’lık depremlerin her ikisi de Ölü Deniz kırığı üzerinde oluştu. Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu. Herkes kontainer evler ile arbalarında, çadırlarda yatsın. Bu tür artçı depremler ne yazık ki olmayı sürdürecek' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —