Tarih: 16.06.2024 19:58

Acemi kasaplar acil servisleri doldurdu | 16 bin yaralı var

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da acemi kasaplar acil servisleri doldurdu

 

Türkiye genelinde Kurban Bayramı huzur içinde kutlanıyor. Bayramının ilk gününde kurban satış ve kesim alanları önünde yoğunluk oluştu. Sabahın erken saatlerinde alanlara gelenler içeri girebilmek için uzun araç kuyrukları oluştu. Bu arada İstanbul'da acemi kasapların neden olduğu yaralanmalar hastane acil servislerine yansıdı. İki yurttaş kurban kesimi sırasında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde 16 bin kişinin kurban kesimi sırasında yaralandığını duyurdu.


Sağlık Bakanlığı İl Kriz Merkezi tarafından İstanbul genelinde Kurban Bayramı sebebiyle yaşanan trafik kazaları ve yaralanmalar ile ilgili veriler açıklandı. Toplam 918 vatandaşın kamu hastanelerine ulaştığı belirtilen açıklamada, 2 kişinin ise hayatını kaybettiği kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı İl Kriz Merkezi tarafından İstanbul genelinde Kurban Bayramı sebebiyle yaşanan trafik kazaları ve yaralanmalar ile ilgili veriler açıklandı. Toplam 918 vatandaşın kamu hastanelerine ulaştığı belirtilen açıklamada, bu hastalardan 74’ünün 112 Acil Sağlık ambulansları ile uygun hastanelere nakledildiği belirtildi.

Bayramın ilk gününde 2 kişinin hayatını kaybettiği de kaydedilen verilere göre, 21 vatandaşın genel durumunun orta, 2 vatandaşın ise genel durumunun kötü olarak tedavilerine devam edildiği ifade edildi.

Bu arada Zonguldak'ta kesim için sıra bekletilen boğa, denize kaçtı. 200 metre kadar yüzen boğa, dalgalarla beraber karaya geri çıktı. İtfaiye ekiplerinin kesim yerine getirdiği boğa, kurban edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —