Tarih: 28.09.2024 22:20

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya Etabı Başladı

Facebook Twitter Linked-in


 
 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya Etabı Başladı

 

Red Bull’un yüksekliğe meydan okuyan etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Antalya etabı başladı. Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte birbirinden başarılı 24 sporcu en yüksek puanı almak üzere mücadele edecek.

 

Benzersiz lokasyonlarda gerçekleşen etkileyici atlayışlarla, 15 yıldır nefesleri kesen Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 15 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri döndü. Sezonun 7. durağı, 2009 yılında da etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Antalya oldu. Red Bull Cliff Diving şehrin en popüler bölgelerinden Lara ve Konyaaltı plajları arasında bulunan Atatürk Parkı’nda gerçekleşiyor. Birbirinden başarılı 12 kadın ve 12 erkek sporcu, bugün 64 milyon yıllık falezlerin üzerinden 27 metreden serin sulara atlayacak. 

 

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde bu sene etkinlik tarihinde ilk kez bir Türk sporcu boy gösteriyor. Öğrenimini ABD’de University of Louisville’de tamamlayan genç sporcu Kıvanç Gür, Antalya etabına konuk oluyor. 10 metre atlayış alanında Türkiye rekortmeni olan Gür, Antalya etabının wildcard sporcularından biri oldu. 

 

Red Bull Cliff Diving Antalya'da sporcuların atlayış yapacağı rampa üzerindeki tasarım Les Benjamins markası tarafından dizayn edildi. Yarışacak sporcuların hazırlıklarını yapacağı alanın sponsorluğunu ise Decathlon üstlenirken, Segway Ninebot alanda sporculara sürdürülebilir ulaşım desteği sunacak. Yoğun katılım beklenen etkinliğin diğer sponsorları arasında Listerine, Migros ve A.O. Smith markaları yer alıyor. 

 

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya etabında 28 Eylül Cumartesi günü eleme yarışları yapılacak. 29 Eylül Pazar günü saat 16.00-17.30 arası gerçekleşecek yarışlar ve final ise S Sport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —