• BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Enerjisa Enerji ve Sabancı Üniversitesinden Sürdürülebilir İş Birliği

Kampüste Güneş Enerjisi Devri : Enerjisa Enerji ve Sabancı Üniversitesinden Sürdürülebilir İş Birliği modeli diğer üniversitelere örnek olacak.

Eğitim 14.06.2024 13:14:00 0
 Enerjisa Enerji ve Sabancı Üniversitesinden Sürdürülebilir İş Birliği

 

 

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Enerjisa Enerji’nin, ‘İşimin Enerjisi’ çatısı altında Sabancı Üniversitesi kampüsünde 2 binden fazla panel kullanarak kurduğu GES ile üniversitenin karbon salımı azalacak.

 

 

Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden ve kurumsal müşterilerinin ihtiyaçlarına özel projeler geliştiren Enerjisa Enerji ile yenilikçi araştırma ve eğitim faaliyetlerinde rol model olan Sabancı Üniversitesi, sürdürülebilir kampüs uygulaması için bir araya geldi. Enerjisa Enerji, ‘İşimin Enerjisi’ kapsamında sunduğu çözümlerden Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine örnek bir uygulamasını bu kez Sabancı Üniversitesi’nde hayata geçirdi. Güneş Enerjisi Santrallerinin kurulumu ve işletmesinin yanı sıra santralin yüksek performans ile çalışmasına destek olması için sözleşme süresi boyunca bakım, onarım ve sürekli izleme hizmeti de Enerjisa Enerji tarafından sağlanacak.

 

Eğitim ve enerji sektörünün önde gelen iki kurumu, sürdürülebilirliği merkezine alarak, Türkiye’nin yenilenebilir enerji dönüşümüne ve dolayısıyla karbon sıfır hedefine ulaşmasına destek olabilmek adına üniversitenin öz tüketimini karşılayacak santralleri kurdu. Bu sayede GES projeleri ile kampüsün enerji tüketiminde tasarruf sağlanırken, karbon salımı azaltılarak yenilenebilir enerji kullanımı teşvik edilecek. Aynı kampüste daha önce devreye alınan enerji verimliliği uygulaması olan kojenerasyon santrali ve yüzde yüz Enerjisa Enerji iştiraki olan Eşarj elektrikli araç şarj istasyonları ile sürdürülebilir ve tasarruf odaklı uçtan uca çözümlerle yenilenebilir enerjiye geçiş hızlandırılmış olacak.

 

Enerjisa Enerji, ilk kez 2015 yılında Sabancı Üniversitesi içerisinde kurulan kojenerasyon santrali ile enerji verimliliği konusunda iş birliği oluşturmuştu. Ardından yüzde yüz Enerjisa Enerji iştiraki olan Eşarj ile üniversite kampüsünün içerisinde elektrikli şarj istasyonunun kurulması ile beraber, bir ilk gerçekleşmişti.

 

 

Kampüs binalarının çatılarında yıllık yaklaşık 1.450 MWh temiz enerji üretilecek

 

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilir projelerini hayata geçiren Enerjisa Enerji, Sabancı Üniversitesi Kampüsü’nde kurduğu GES ile yıllık yaklaşık 1.450 MWh temiz enerji üretecek. Bu sayede yıllık 945 tonun üzerinde karbon salımı engellenerek sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlanacak. Gezegenimizi koruma yolunda önemli bir rol üstlenerek hayata geçirilen GES projesi ile tesisin 25 yıllık sürede ortalama 34 bin MWh yenilenebilir enerji üretmesi beklenirken, 9 farklı çatıya kurulan GES’ler ile üniversitenin yıllık enerji tüketimi desteklenecek.

 

 

Yenilenebilir enerji teknolojilerini aydınlık yarınlarımızla buluşturduk

Sürdürülebilirlik yolculuklarındaki hedeflerine ulaşmak, fark yaratmak ve topluma örnek olmak için kararlı bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Enerjisa Enerji’nin CEO’su Murat Pınar,Bugün, iklim değişikliği nedeniyle dünya ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya. Karbon salımını azaltmazsak beslenmeden soluduğumuz havaya kadar, temel yaşam kaynaklarımızın neredeyse hepsine ulaşmamamız daha da zorlaşacak. Bir an önce yenilenebilir enerji dönüşümünü gerçekleştirerek doğayı korumak ve iklim krizine dur demek için aksiyon almalıyız. 

 

Enerjisa Enerji olarak biz, yenilenebilir enerji teknolojisi yatırımlarımızı her geçen gün güçlendiriyoruz ve  gelecekte elektriğin büyük bölümünün yenilenebilir enerjiden üretileceği aşikar. İklim değişikliği ile mücadelede elimizi taşın altına koyarak, ‘Daha İyi Bir Gelecek’ için çıktığımız bu yolda sürdürülebilirlik anlayışımızı ve bütünsel bakış açımızı, Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle ülkemizin aydınlık yarınlarına, üniversite kampüslerine taşımış olduk. Sabancı Üniversitesi ile iş birliğimiz, sürdürülebilirlik amacımıza katkı sağlaması açısından hepimiz için mutluluk verici. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler ederim.” dedi.

 

 

‘Net Sıfır’ hedefine ulaşılması yolunda kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz

Türkiye'nin en önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi'nin, sürdürülebilir enerji üretimi ve kullanımı alanında da öncülük yaptığını vurgulayan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici de, "Üniversitemizde sürdürülmekte olan uluslararası ölçekteki başarılı bilimsel araştırma çalışmalarının, hepimizin günlük yaşamına doğrudan yansımasının bir örneği olarak, bu projenin hayata geçirilmiş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sabancı Üniversitesi olarak, her zaman bilimsel araştırmaların topluma ve ekonomiye katkısını birinci öncelikle ele alıyoruz. Bu bağlamda, kampüsümüzdeki binaların önemli bir kısmının çatılarında Enerjisa Enerji iş birliği ile kurulan bu santralin, benzer çalışmalar için de bir örnek oluşturmasını diliyoruz. Önümüzdeki yıllarda, kampüsümüzün enerji gereksiniminin önemli bir bölümünün sürdürülebilir kaynaklardan sağlanması ve "net-zero" hedefine ulaşılması yolunda kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz ve tüm çalışanlarımız, sürdürülebilir enerji alanında öncülük yapan bir kampüste çalışıyor olmaktan gurur duyacaklardır." dedi.

 

 

 

‘İşimin Enerjisi’ Kapsamındaki Çözümler ve Ürünler Hakkında


 Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulumu ile üretilen enerjinin öztüketim ile mahsuplaşılması yaklaşımıyla işletilecek GES projeleri karbon ayak izi azaltımı için en etkili yenilenebilir teknolojilerden biridir. Bu kurulum sayesinde uçtan uca sunulacak hizmetler ile müşterilerin yatırım yükünü hafifleterek güneş enerjisinin sunduğu verimlilik, düşük enerji maliyeti ve karbon emisyonlarının azaltılması yönünde avantajlardan yararlanmaları sağlanıyor. Bu santral yatırımları diğer bir taraftan sürdürülebilirlik ve enerji arz güvenliği için de önemli katkılarda bulunuyor.


 Enerjisa Enerji, doğanın ve gelecek nesillerin korunması adına yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen, uluslararası geçerliliğe sahip akredite kuruluşlarca sertifikalandırılan ve şeffaf olarak raporlanabilen yeşil enerjiyi müşterilerine sağlıyor. Karbon Azaltımı Sertifikası ve Yenilenebilir Enerji Sertifikası ile tesislerin elektrik tüketiminden kaynaklı sera gazı salımları azaltılıyor veya nötr seviyeye getiriliyor. Bu kapsamda Enerjisa, tüketim analizi, yeşil enerji oranı belirlenmesi, sertifika seçimi, protokol imzalanması ve sertifika tipine bağlı olarak raporlama hizmetlerini sunuyor.

 

Enerjisa Enerji Hakkında

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirlik ve teknolojinin çarpan etkisini kullanarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Enerji, ana iş kolları olan elektrik dağıtım ve perakende satış alanlarında Türkiye’nin yüzde 25’ine hizmet sunuyor. Sektörün en büyük oyuncusu olan Enerjisa Enerji, 14 ilde 10,7 milyon müşteriye ulaşarak 22 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor. Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi markasıyla müşterilerine, yenilenebilir enerji, verimlilik ve yeşil enerji çözümleri sunarken; hisselerinin tamamına sahip olduğu Eşarj ile Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağını işletiyor. Ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Enerji’nin yüzde 20 hissesi halka açık olup Borsa İstanbul’da işlem görüyor.


Türkiye Portekiz maçında 3-0 mağlup oldu

MHP yönetimi Kayseri Pınarbaşını karıştırdı

Lüks araç kaldırımda yayalara çarptı, 2 can kaybı var

Diyarbakır ve Mardin yangınında can kaybı 12'e yükseldi

Çocuğunuz tuvalete koşarak gidiyorsa dikkat!

Palandöken sürücüleri uyardı | Bayram tatili dönüşü zehir olmasın

Timur Cihantimur için ABD'de şok karar

İstanbul'da Halk ekmeğe yüzde 60 zam geldi

Ankara'da alkollü kadını, alkollü kadın sürücü öldürmüş

Marmaray'da 'El Ele tutuşma' kavgasında karakolluk oldular

Fatma Bezel cinayeti | Yüksekova polisi katili arıyor

Bentley İstanbul Silüeti Koleksiyonu tanıtıldı

Almanya'da Ekrem İmamoğlu coşkusu

Türkiye 2023'te uluslararası yatırımlardan yüzde %0,8 pay aldı

Alternatif Bank’tan tüzel müşterilere özel yenilik: VOV Tüzel Hesap

Cilt bakım hataları akneye yol açıyor

İzmir'de üç fuar aynı anda

Atatürk Anıtı'na saldıran manyak kendini mesih ilan etti

Alp Aksoy, FIA Avrupa Şampiyonası’nda ikinci yarışına çıkacak

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

ALS hastalığı nedir? ALS kimlerde görülür?

Şüphe ve kuşku toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yaz aylarında gözlerimizi tehdit eden hatalı alışkanlıklar

Sürü halinde sınırı geçmişler | Metrobüs durağında yakalandılar

Bursa'da feci kaza | 2 kişi öldü, 6 yaralı var

TESK Başkanı Palandöken | Çoçuklara tasarruf alışkanlığı kazandırmalı

MHP'den CHP'ye silahlı mesaj

Zeybekçi İzmir'de alkol güzellemesi yaptı, Denizli'de yasağa sarıldı

Gürcistan'ı yendik, 3 puanı kaptık

İhracatçılar mesleki eğitim ile katma değer yaratıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR