Türk Uzay Ajansı yasasını bekliyor

Türk Uzay Ajansı Kurumu'nun kurumsal kimliğine yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Şimdiye kadar TÜBİTAK, Ulaştırma Bakanlığı, TSK ve üniversiteler tarafından birbirinden bağımsız olarak yürütülen uzay araştırmaları için en önemli merkez yakında TBMM gündemine geliyor.

22 Kasım 2014 Cumartesi 00:10
Türk Uzay Ajansı yasasını bekliyor






Türk Uzay Ajansı yasasını bekliyor
Türkiye, uzayın kapısını aralayacak kurumsal çalışmalara başlamak için önemli bir adımın eşiğinde. Türk Uzay Ajansı Kurumu'nun kurumsal kimliğine yönelik çalışmalar son aşamaya geldi. Şimdiye kadar TÜBİTAK, Ulaştırma Bakanlığı, TSK ve üniversiteler tarafından birbirinden bağımsız olarak yürütülen uzay araştırmaları için en önemli merkez yakında TBMM gündemine geliyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, uzay ve havacılık alanında çalışmaları tek elden yürütmek için Türk Uzay Ajansı'nın yakında faaliyete geçeceğini söyledi.

30 YILLIK RÜYA TÜRK UZAY AJANSI


Türkiye'nin milli imkanlarla uzaya açılma projesenin en önemli merkezi olarak kurulacak olan TSA (Turkish Space Agency) bu konuda TÜBİTAK'ın kendi imkanlarıyla geliştirdiği tüm projeleri yüklenecek. TÜBİTAK'ın uzay çalışmaları konusundaki birikimi üzerine kurulacak olan ajansa üniversitelerin de desteği sağlanacak. Milli uydu üretim, rasat, uydu fırlatma ve uydu kontrol sistemleri üzerine yoğunlaşacak olan TSA için Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de destek alınacak.
Türkiye'nin uydu fırlatma, roket üretimi, roket yakıtları, uydu kontrol sistemleri, uydu tasarımı gibi alanlarında elde ettiği birikimleri uygulanabilir hale getirecek olan ajans önce Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde gelişimini tamamlayacak, daha sonra TÜBİTAK gibi özerk yapıya kavuşturulacak,
Son Güncelleme: 22.11.2014 00:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.