Şükrü Saracoğlu stadı, Türkiye'den önce 4.5G'ye geçti

İletişim teknolojisinde hız ve kaliteyi artıran 4.5G teknolojisi için Türkiye genelinde hazırlıklar sürerken, Fenerbahçe Şükrü Şaraçoğlu ile herkese fark attı.

14 Ağustos 2015 Cuma 10:41
Şükrü Saracoğlu stadı, Türkiye'den önce 4.5G'ye geçti






Şükrü Saracoğlu stadı, Türkiye'den önce 4.5G'ye geçti

İletişim teknolojisinde hız ve kaliteyi artıran 4.5G teknolojisi için Türkiye genelinde hazırlıklar sürerken, Fenerbahçe Şükrü Şaraçoğlu ile herkese fark attı. Şürkü Saraçoğlu stadı 4.5G ile donatılıp 400 Wi-Fi cihazı yerleştirildiği Saracoğlu Stadı, dünyanın en hızlı statlarından olan Brooklyn'den 10 kat daha hızlı olacak.

Türk Telekom'un 4.5G teknolojisi ile donatıp 400 Wi-Fi cihazı yerleştirdiği Saracoğlu Stadı, dünyanın en hızlı statlarından olan Brooklyn'den 10 kat daha hızlı olacak.? Türk Telekom Grubu'nun teknolojisiyle baştan aşağı yenilenen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, 4.5G'ye hazır mobil internet altyapısı ile Türkiye'nin en akıllı stadı oluyor.

Futbolseverleri gerçek anlamda ilk defa 'en akıllı stat' kavramıyla tanıştıracak olan statta taraftar tezahürat paylaşımları yapıp ses rekoru denemeleri yapacak. Fenerbahçeli taraftarların Nani kadar hızlı internet, Van Persie kadar kaliteli iletişim ve Volkan kadar güvenilir bağlantı imkanına sahip olacağını belirten Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Önder Fırat, “Bundan 10 yıl önce, içinde bulunduğumuz ve Fenerbahçe'nin kalbinin attığı bu stadyumu, modern bir stadyuma dönüştürerek bir ilki gerçekleştirmiştik.
Stadımız, bir defa daha bir dönüşüm geçiriyor. Statta bulunan on binlerce taraftar aynı anda kesintisiz telefon ve internet hizmetinin yanı sıra sorunsuz bir şekilde sosyal medya paylaşımında bulunup, interaktif uygulamalar ile Meireles kadar renkli ve eğlenceli bir 90 dakika geçirebilecek” dedi. Fenerbahçe ile 2009 yılından bu yana yürüttükleri iş birliğine bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türkiye'nin 'en akıllı stadı olacağını söyledi. Akdemir, “Şükrü Saracoğlu'nda Türkiye'nin ilk 4.5G alt yapısı olacak. Şu an bu teknolojiye sahibiz. İhale yapılsa hemen uygulayabiliriz” diye konuştu.

400'DEN FAZLA NOKTADA Wİ-Fİ

4.5G altyapısıyla donatılan Şükrü Saracoğlu dünyanın en akıllı stadından biri olan New York Brooklyn Stadyumundan 10 kat daha hızlı olacak. 400'den fazla noktaya yerleştirilen Wi-Fi şebekesi ile 50 binden fazla taraftar, aynı anda internete girebilecek. Statta 500'ün üzerinde dijital ekran yer alacak. Dev ekranlar üzerinden taraftarlarla iletişime geçilip farklı uygulamalarla ses rekoru denemeleri, tezahürat paylaşımları, ödüllü oyunlar ve yarışmalar düzenlenecek. Yeni Nesil Stat Uygulaması kapsamında, stattaki seyirciler, maç öncesi ve sonrasında statta yapılacak yarışma, oyun, quiz gibi çeşitli aktivitelere interaktif bir şekilde katılabilecek. Yarışmaların sonuçları dijital ekranlardan duyurulacak. Ayrıca Fenerbahçe'nin resmi mobil uygulaması da yakında taraftarın hizmetine sunulacak.

STATTA SANAL TUR

Statta taraftarlar, kişiye özel mesajlarla karşılanacak, 'sanal tur' uygulaması ile dijital stat turu yapabilecek. Uygulama ile taraftarlar koltuklarını ve yemek alanlarını kolaylıkla bulabilecek, yemek siparişinde bulunabilecek, stat içindeki kameralardan büfelerin önündeki kuyrukların uzunluğunu, kapı yoğunluğunu görebilecek.

SARI KANARYA'NIN yeni forma sponsoru Yandex
Fenerbahçe Kulübü, internet arama motoru Yandex ile forma sponsorluğu konusunda anlaşma sağladı. Anlaşma kapsamında Fenerbahçe Futbol Takımı, 2015-16 sezonundan itibaren formasında Yandex firmasının reklamını taşıyacak. KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ HABER: Ömer Temür İSTANBUL-



Son Güncelleme: 14.08.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.