Rosetta'nın iniş sesi dinleme rekorları kırdı

Cübbeli Ahmet Hoca'nın 'Boşuna masraf' diye nitelendirdiği kuyruklu yıldıza uydu indirme olayı bütün dünyada geniş yankı uyandırdı. En çok ilgi ise Rosetta'nın kuyruklu yıldıza inerken yolladığı sesler oldu.

14 Kasım 2014 Cuma 01:09
Rosetta'nın iniş sesi dinleme rekorları kırdı






Rosetta'nın iniş sesi dinleme rekorları kırdı

İnsanoğlu ilk kez bir kuyruklu yıldıza uzay aracı indirmeyi başardı. Rosetta'nın  Kuyruklu Yıldız  67P Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'a inmeyi başaran Rosetta çamaşır makinası büyüklüğünde. Aracın indiği 67P Churyumov-Gerasimenko  ise Marmara Denizi'nde Büyük Ada büyüklüğünde. Rosetta'nın yolladığı görüntüler yüzbinlerce kişi tarafından paylaşılırken Avrupa Uzay Ajanhsı ESA, NASA'nın resmi sitesinde kuyruklu yıldıza iniş seslerini yayınladı. Bu sesler,  Youtube ve sosyal paylaşım sitelerinde dinlenme rekorları kırıyor.
Rosetta'nın kuyruklu yıldıza inme olayı dünya bilim çevresinde yakından izlendi. NASA'nın yayınladığı görüntülerin ardından ilk kez bir kuyruklu yıldıza inen uzay aracının sesi de yayınlandı.


CÜBBELİ AHMET HOCA 'MASRAFA DEĞMEZ' DEMİŞTİ

Cübbeli Ahmet Hoca'nın "Manyak manyak işler... Ben sana söyleyeyim, sen oraya çıkamadan dünya kopacak. Masrafa deymez. Ver bana 100 bin dolar her şeyi söyleyeyim. Ne cahil adamlarsınız" diyerek tepki gösterdiği video Türk internet kullanıcıları tarafından izlenme rekorları kırarken, dünya Rosetta'ya iniş sesini dinledi.
Cübbeli Ahmet Hoca, milyarlarca dolar yatırım yapmanın cahillik olduğunu söyleyerek, "Mars'ta su var mı? Et var mı? But var mı? Manyak manyak işler... Ben sana söyleyeyim, sen oraya çıkamadan dünya kopacak. Masrafa deymez. Ver bana 100 bin dolar her şeyi söyleyeyim. Ne cahil adamsın. Kur-an'da var, hadiste var. Bakmıyorlar ki..." dedi.

ROSETTA KUYRUKLU YILDIZA BÖYLE İNMİŞTİ





Son Güncelleme: 14.11.2014 01:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.