İphone’larda şarj ömrünü uzatmak için ne yapmalı ?

Gelişen teknolojiye rağmen kalıcı bir çözüm bulunamayan şarj sorununu ortadan kaldırmak için pek çok öneri mevcut. İşte İphone’larda şarj ömrünü uzatmak için yapmanız gerekenler.

20 Kasım 2015 Cuma 13:19
İphone’larda şarj ömrünü uzatmak için ne yapmalı ?






İnternette konuyla ilgili bir yazı yayınlayan, Christina Bonnigton, arka planda çalışan uygulamaları kapatmanın pil tasarrufu sağlamak yerine telefonunuzun daha çok enerji harcamasına sebep olduğunun altını çiziyor.

iPhone’larda şarj tasarrufu sağlamak için oldukça basit bir yöntem bulunduğunu belirten Bonnigton’a göre, ayarlar kısmında bulunan ‘Genel’ seçeneğinin içinde bulunan ‘Arkaplanda Uygulama Yenile’ seçeneğine tıklayarak kullanılmayan uygulamaları kapatmak kullancıların sorunlarına çözüm olabilir.

iPhone’unuzdaki şarj tüketimini Ayarlar->Genel->Kullanım->Pil Kullanımı yolunu izleyerek kontrol edebilir ve hangi uygulamanın, telefonunuzu son şarj edişinizden itibaren ne kadar pil tükettiğini görebilirsiniz.

Eğer nadiren kullandığınız bir uygulamanın beklenenden daha yüksek bir pil kullanımına sahip olduğunu görürseniz, bu uygulama arka planda sürekli olarak konum servislerine ulaşıyor olabilir. Neler olduğunu görebilmek için ayarları kontrol etmelisiniz.
Son Güncelleme: 20.11.2015 13:36
Anahtar Kelimeler:
Iphoneşarj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.