Dünya'ya benzeyen iki yeni gezegen bulundu

Avrupalı astronomlar büyüklüğü ve atmosfer özellikleri açısından dünyaya oldukça benzeyen iki yeni gezegenin varlığını keşfetti.

20 Ocak 2015 Salı 03:40
Dünya'ya benzeyen iki yeni gezegen bulundu






Dünya'ya benzeyen iki yeni gezegen bulundu

Avrupalı astronomlar büyüklüğü ve atmosfer özellikleri açısından dünyaya oldukça benzeyen iki yeni gezegenin varlığını keşfetti. Güneş sistemine oldukça yakın bir bölgede keşfedilen iki ayrı gezegenin üzerine yoğunlaşan İspanyol gök bilimciler dünyaya benzerliği ile dikkat çeken bulguları ilk kez dün paylaştı. The Guardian Gazetesi'nde yer alan habere göre İspanyol bilim adamları keşfin 2000 yılından bu yana yapılan önemli gözlem sonucu olarak duyurdu.

GÜNEŞ SİSTEMİ'NDE Mİ DEĞİL Mİ?

Yeni keşfedilen iki gezegenin güneş sistemi içinde olup olmadığı tartışmaları ise devam ediyor. Avrupa Astronomi Birliği yeni bulunan iki gezegenin güneş sisteminin içerisinde yer alabileceğini iddia ederken, İspanyol gözlemciler her iki gezegen için de farklı görüşler ileri sürüyor. Plüton'a yakın iki gezegenin Güneş Sisteminin hemen dışında olduğunu ileri süren İspanyol Astronomlar gezegenlerin atmosferik özelliğinin dünyaya çok benzediği tezini savunuyor.

Son Güncelleme: 20.01.2015 03:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.