Bu sitelere üye olanlar yandı: Tarihin en büyük Hack olayı

Aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu yetişkinlere yönelik arkadaş araama sitelerinin hacklendiği ve en az 63 milyon kişiye ait bilgilerin çalındığı ortaya çıktı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 04:26
Bu sitelere üye olanlar yandı: Tarihin en büyük Hack olayı






Aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu yetişkinlere yönelik arkadaş araama sitelerinin hacklendiği ve en az 63 milyon kişiye ait bilgilerin çalındığı ortaya çıktı.
FriendFinder ile mobil arkadaş bulma programı Tinder'in hacklenmesinin ardından Fox TV canlı yayınına çıkan bir şirket yetkilisi üyelerine ellerindeki kimlik bilgilerini koruma sözü verdi.
Fox New Girl programına katılan yetkili sistemlerinin hacklendiğini kabul etmek zorunda kaldı.

ROR[RG] adlı hacker, elde ettiği bilgileri forum sitelerinde satışa çıkardı. Çok sayıda AB ülkesinde elektronik ticartette bullanılan BTC para birimi ile 750 BTC fiyat biçilen 4 milyon kişiye ait kredi kartı bilgileri, e-posta adresleri, doğum tarihleri, adresler, gerçek isimler, cinsel tercihleri gibi çok özel ayrıntılı veriler bulunuyor. AdultFriendFinder içinde yer alan bilgilerle cebelleşmek istemediğini söyleyen ROR[RG] adlı hacker   şirket yetkililerinden 180 bin dolar karşılığı elindeki verileri iade edebileceğini söyledi.
Olayın ortaya çıkmasının ardından şirket yetkilileri, e-posta yoluyla defalarca yazışan ROR'un FriendFinder'in kendisini ikna edecek bir çaba içinde olmadığı için verileri satma kararı aldığını duyurdu.

EN BÜYÜK VURGUN TİNDER ÜYELERİNDEN

Mobil arkadaşlık ağı Tinder veritabınında yer alan 59 milyondan fazla üyeye ait bilgilerin de hackerların eline geçtiği iddia ediliyor. İngiliz siber güvenlik şirketi her iki saldırının da aynı ekip tarafından yapıldığı görüşünde. Aynı şirket bütün dünyada 63 milyon kişiye ait kişisel verilerin forum sitelerinde pazarlanmasının çok büyük bir risk olduğunu duyurdu.

Son Güncelleme: 25.05.2015 04:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.