ANKA'lara Türk füzesi: Bozoklu ANKA'lar geliyor

Türkiye'nin istihbarat ve keşif uçağı ihtiyacını karşılamak için üretilen ilk insansız askeri hava aracı ANKA'lar artık silahlı uçacak.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 11:28
ANKA'lara Türk füzesi: Bozoklu ANKA'lar geliyor






ANKA'lara Türk füzesi: Bozoklu ANKA'lar geliyor

Türkiye'nin milli imkanlarla üretmeyi başardığı İnsansız Hava Aracı ANKA'lara TÜBİTAK tarafından geliştirilen lüzer güdümlü Bozok füzeleri takılıyor. İlk silahlı ANKA'ların yakında uçuşa başlayacağı öğrenildi. 

6 KM MENZİLLİ FÜZE

Türkiye, çevresindeki tehditlerin ve terör örgütü saldırılarının artmasının ardından, milli projelere hız verdi. Bu kapsamda, en önemli projelerden biri olan Silahlı Milli İnsansız Hava Aracı Projesi'nde de sona yaklaşıldı.

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsü'nce (SAGE), yürütülen proje kapsamında milli İHA "ANKA"ya taarruz yeteneği kazandırmak amacıyla çalışma yapılıyor.

ANKA'ya özel olarak üretilen, minyatür lazer güdümlü füze "Bozok"u yakın vadede kullanılmaya başlanacak. Lazer güdümlü Bozok, 6 kilometre menzilde nokta atışı yapabiliyor. Böylece terör hedeflerinin daha kolay vurulması öngörülüyor. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ HABER Mahmut GÜRER / ANKARA
Son Güncelleme: 24.08.2015 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.