Tebeşir Çocuklarıydık


Biz aralarında para toplayıp sınıfına tebeşir alan çocuklardık...

Siyaseti Ak Parti dönemiyle yaşayan,tanıyan bir nesil olarak ,geçmiş dönemleri de bilmek,öğrenmek,karşılaştırma yapmak için biraz okumak, bir kaç saat anne-babaya sorular sormak, elbette biraz olsun bizi doğru düşünmeye itecektir.Mantık yürütebilmek artısı-eksisi diyebilmek için sadece zamana ihtiyacı olan nesiliz.

1990'lar Türkiye'si ekonomik çöküntünün, hâk ihlallerinin,güvenlik endişesini, siyasal kaos ve çatışmaların belirlediği bir dönemdi(miş) Türkiye kendini herşeye rağmen genişletmiş ve iletmiş bir strateji uygulamıştır.

Tarihte birilerine karşı hep savaş halinde olan,itilen,zulum gören,ötekileştirilen,her zaman ikinci plana atılan Müslümanlık ve Kürtlüktür.Müslümanlık tarihten bugüne hep bir savaş vermiştir,günümüzde şuan olduğu gibi yıllardır Cani Çinin işkencesine yıllardır mahkum olan Ortadoğu Müslümanları gibi, Doğu Türkistan hâlâ bu savaşı vermektedir. Kürtler ise çözümü pkkda aramışlardır,bir kısım kürt kaçışı pkk da aramış eline silahını almıştır.Her kürt pkk değildir. PKK'yı tartışırken bunu da ele almamak hainliktir.

90'lı yıllarda özellikle Kürt Sorunu'nun şiddet boyutu tırmanışa geçmiştir. 1991 yılında sonra eren Körfez Savaşı'nın ardından Irak ordusunun büyük ölçüde Kuzey Irak'tan çekilmesiyle Pkk'nın silah kapasitesi de bu durumda fazlasıyla artmıştır. Tarihten bugüne kendini hep ötekiletirilen kesim olarak gören Kürtler;size yapılan acımasızlığın sonunda çözümü PKK'ya sığınmakla yapan kısım "dişe diş, kana kan" hedefiyle yıllardır bu sorunu devam ettirmektedir. Başka bir Devlet kurma arayışı, Bayrak arayışı, Dil arayışı Türkiye Cumhuriyeti altında aramanız ise tam bir hainlik. Çerkezi, lazı, alevisi, sunnisi de çıksın o zaman onlarda istesin olacak iş mi bu?
1990'lı yıllar hemen her açıdan korkunç bir Türkiye'ymiş. Kültürel anlamda rezil bir yozlaşma ile gelen modernizm, siyasal alanda neo-liberalizim hallaç pamuğu gibi fırlatıp attığı toplum ve vasıfsız kukla iktidarlar,ekonomik olarak elbette orta sınıfın çöktüğü bir dönem...

Peki ya şimdi adım adım ilerleyen, gelişen Türkiye'yi durdurma çabası neden? Türkiye kısa zamanda dünyanın da merkezi haline gelmiştir, dünya basını her gününe Türkiye yi koyarken amaç ne? Türkiye'yi konuşmakta, karıştırma çabasında,sürekli üzerimize fikir yürütme arayışında peki neden? size ne? neden bu kaos yaratma çabaları?

Kendi neslime gelecek olursam,say say bitmeyecek hatalar, dünya umurlarında değil, Mübarek Ramazan ayında sadece 1 ay sabredemeyip çıplak fotoğraf atmaktan başka dertleri yok gibi, burdan da seslenmek lazım biraz sabır, biraz saygı ve biraz at gözlüklere ara vermeniz, bizler "dışarıda yemek yeme,arkadaşının canı çeker" diyen annelerin çocuklarıydık ne çabuk unuttunuz?

Siyasi bilgileri umurlarında değil, ticaret, ekonomi, devlet, zamlar, dünya çökse sebebini bilmeyecekler o kadar alakasızlık. Ak Parti hükümetine kızmaları,toplum kurallarına,ahlak kurallarına aykırı davranmalarını şaşkınla karşılamıyorum, dünyanın çivisi çıkmış cümlesi pek bir yakışıyor günümüz gençliğine. Benim sevgili yaşıtlarım madem ki geçmişi bilmiyor,zahmet edip bir kaç saat ayırıp "bir zamanlar neydik"i neden araştırmıyor? Eğer bugün eş cinsellere kalkıp destek yürüyüşünde bulunuyor, mübarek Ramazan ayını dalgaya alıp, alay edecek pankartlarla aykırı olmaya çalışıyorsa kimse kusura bakmasın bu aykırılık değil,hadsizlik terbiyesizlik,ahlaksızlık. Madem saygı istiyorsun, hak talep ediyorsun, özgürlük istiyorsun sevgili eş cinsel, beklerdin iftar saatini, sonrasında yürüyüşünü yapar konuşmanı yapar Ramazan ayıyla dalga geçmeden sesini çıkarırdın. Saygı görmek istiyorsan ilk önce saygıyı hakedeceksin, toplumun yüzde 90'ı size değil siz yüzde 90'a ayak uydurmak zorundasınız burası Türkiye Hollanda değil,burası müslüman bir ülke,sen bu ülkenin Ramazan ayıyla dalga geçemezsin. Senin ne haddine benim mübarek ayımla dalga geçmek. Dünyanın çivisini çıkarmaya hakkınız yok.

Siyaseti "Gezi Parkı"ndan ibaret sayan, bilen yaşıtlarımı da unutmamak gerekir, sanki siyaset gezi parkı olaylarıyla oluşuyor, gezi polislerinden, pankartlardan, çadırlardan, molotoflardan, gaz bombalarından, maskelerden bu maceranızdan oluşmuyor siyaset, gezi parkıyla dönmedi bu Ülke,Tayyip düşmanlığı uğruna şuan ki iç karışıklığı, Devleti bile günlerdir olmayan Türkiye'yi hak ettik mi?

Bizler ki aramızda para toplayıp sınıfına tebeşir alan öğrencilerdik.Bencil olmayın nankör olmayın, siyaset gezi parkından ibaret değil, kendi ellerinizle Dış politikaya Ülkenizi rezil etmeyin, güldürmeyin yeter biraz silkelenin Ülkenize düşmanlığı bırakın artık!