Fenerbahçe Molde'yi 2-0 mağlup etti

Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, grubun yenilgisiz lideri Molde’yi deplasmanda 2-0 mağlup etti. Ancak Celtic-Ajax maçı berabere bitmediği için erken bileti kapamayan temsilcimize Kadıköy’deki Celtic maçında 1 puan yetecek.

27 Kasım 2015 Cuma 09:29
Fenerbahçe Molde'yi 2-0 mağlup etti






Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen rakibi ile Norveç’in soğuk ikliminde “sulu” bir zeminde karşılaşan sarı lacivertli temsilcimiz mücadeleyi Fernandao ve Ozan Tufan’ın golleriyle 2-0 kazandı.

Ancak gruptaki diğer maçta istediğimiz sonuç, son dakikalarda gelen gol yüzünden olmadı. Beraberlik beklediğimiz Celtic-Ajax maçını Hollanda temsilcisi 88. dakikada attığı golle 2-1 kazanınca Fenerbahçe’nin tur biletene kapması Kadıköy’de Celtic ile oynanacak son maça kaldı.
Fenerbahçe’ye gruptan çıkması için Celtic önünde beraberlik bile yetiyor.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

 
Maça Fenerbahçe Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Nani, De Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Diego, Fernandao 11’i ile başladı.
Ev sahibi ekip ise Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad, Singh, Hussain, Svendsen, Elyounoussi, Gulbrandsen 11’iyle sahadik yerini aldı.

İlk 4 maç sonunda 5 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe, ilk maçta Kadıköy’de 3-1 yenildiği rakibi karşısında maça oldukça hızlı başladı. Ağır zemine rağmen seri paslarla rakip kalede tehlikeli olan sarı lacivertliler, ilk 20 dakikada De Souza, Nani ve Diego’yla gole yaklaştı. İlk 20 dakikalık bölümden sonra temposu düşen sarı-lacivertliler, rakip kalede fazla etkili olamadı.
Avrupa Ligi ve ve Norveç Ligi’nde oynadığı son 8 maçı kaybetmeyen, oynadığı son 7 maçı da kazanan ve gruptan çıkmayı daha önce garantileyen formda Molde ise ani ataklardan gol aradı. Norveç temsilcisi, 39. dakikada Svendsen’in vuruşunda direkten auta giden topla gole yaklaştı ancak skoru değiştiremedi ve devre arasına 0-0 eşitlikle girildi.
Fenerbahçe ikinci yarıya da daha atak başladı ve rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Molde’ye yine fazla pozisyon şansı tanımayan sarı lacivertli temsilcimiz, aradığı golü 68. dakikada buldu. Alper’in ortasında iyi yükselen Fernandao, Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. 84. dakikada ise temsilcimizi rahatlatan gol geldi, Temsilcimiz, Ozan Tufan’ın golüyle farkı 2’ye çıkardı ve 2-0’lık galibiyetle 3 puanı kaptı.
Son Güncelleme: 27.11.2015 09:32
Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeAvrupa LigiMolde
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.