Bugün 16.Nisan 2105  saat 11.00
Soykırım anısına siren sesleri ülke genelinde  herkesin saygı duruşu ile gerçekleştirildi.
İsrail'de adeta hayat durdu. Bu her sene devam ediyor ve Yahudi halkı bu olay için BİR DAHA ASLA demeye devam ediyor.
Peki  soykırım nedir?
Bunu anlayabilmek veya  sözler ile anlamak çok kolay değil.
Her  toplu cinayeti bu sınıfa sokabilmek çok doğru değil. Bir kişinin bile katli kabul edilemez kuşkusuz ama SOYKIRIM  uluslararası adı ile HOLOCAUST'un anlamı çok daha derin.

Nazi Almanyası önderliğinde 2. Dünya savaşında toplam 25 milyon kadar insan öldü. Ama sadece 6 milyon Yahudi soykırım kapsamında hayatını kaybetti. 


INSAN YAKMA FIRINLARI





INSAN CESETLERI

Kısaca Faşist Nazi Yönetimi başındaki ADOLF HİTLER  iktidar'a gelebilmek ve iktidar'da kalabilmek için YAHUDİ DÜŞMANLIĞINI adeta icat etti ve kurumsallaştırdı. Almanya'da iyi gitmeyen her şeyin sorumlusu olarak Yahudileri  işaretledi ve bununla kalmayarak  kendince sorun saydığı YAHUDİLERİ yok etmek için organize sanayi tesisleri kurdu kurdurttu.

TOPLAMA KAMPLARININ LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN





AUSCHWITZ


25 milyon kişinin ölümünden direkt olarak sorumlu olan Adolf Hitler'e  ağıt yazan ve methiyeler düzenleri duyup okudukça  Dünya'nın deliler'e karşı yapılması gerekenler konusunda hiç bir şey öğrenemediğini görmekten  eza duyamamak oldukça acı.

Bütün isimler billgisayar sisteminde kayıtlı ve web sitesinden de takip edilebiliyor




Soykırımı anlamak isteyenler için  tavisye edeceğim web sitesi :


Her sayfasını incelemenizi rica ederim. Vakit buldukça devam edin Bu olayı tam manası ile hazmedemezsek gelecekte tekrarlanmasına mani olamayabilirirz. Bütün insanlığın insanların insanlara neler yapabileceğini anlamamız lazım..



Peki Ermeni soykırımı oldu mu olmadı mı? Buna ne diyeceğiz veya ne dememiz ve demememiz lazım.
Bir miktar hatta oldukça büyük sayılarda Ermeni vatandaşının  1915 yılındaki olaylarda hayatını kaybettiklerini sanırım kimseler tartışmıyor bile. Üzerinde durulan noktalar  sayı ve olayın Soykırım kapsamında olup olmadığıdır.
Bir çok Dünya ülkesi hatta Hristiyan aleminin lider Papa ile ABD bunun  soykırım olduğu konusunda ağız birliği etmiş durumdalar.
Sayın Cumhurbaşkanı ise arşivlerimiz sonuna kadar açıktır gelin inceleyin diyor. Çok güzel bir ifade ama havada asılı kalıveriyor. Hadi gidin girin bakalım  hangi arşiv memuru size izin verecek. Hani nerede bu arşivin anahtarı web sitesi? İşte eksik olan halkın halkların anlayabileceği lisanda  sorulan sorulara iddia ettiğimiz tarihçilerin kaynaklara dayanarak vereceği rapordur. Bu olaylarda ölen insan sayısı  şu kadardır. Hatta isimlerinin listeleri de ekli olmalıdır. Olanların raporu da olay yeri inceleme raporu gibi detayları ile ortaya konmalıdır. Tartışmaya ve kimin neden nasıl öldüğüne tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya konması gerekir.
Bu sadece savunma durumunda bırakılan Türkiye açısından değildir Aynı zamana iddia makamının yani Ermenilerinde  ortaya koyması gereken bir meseledir.
Örnek lazımsa  YAD VASHEM soykırım müzesi web sitesi emrinize amadedir.
Buyrun ziyaret edin . Hatta mail ile müracaat edin neyi nasıl yapmak gerektiği konusunda yardımcı bile olurlar  bence.

Evet 1915 olayları oldukça acı vericidir ve değil 1.5 milyon 1 kişinin bile öldürülmesine tahammül gösterilmemelidir. Bu mesele ise öyle sadece inkar ve kızgınlıkla geçiştirilemeyecek kadar  vahimdir. Uzaması da  bize sadece zarar verir.

Gelelim SOYKIRIM sözcüğünün diplomatik boyutuna.


Yahudi milleti bu acıyı gündeme getirmekte ve özellikle Filim sanayi kullanarak herkese duyurmayı başarmıştır. Hatta  bu olmasaydı İsrail olmazdı diyenleri bile doğurmuştur. Halbuki İsrail Devleti'nin kuruluş startı 1917 yılında verilmişti. Daha da geriye giderek 1. Siyonist Kongresinde 1897 Bazel'de  bunun kararı da alınmıştı.

Ermeni diasporası ve Ermenistan ise Yahudilerin bu konudaki başarısını örnek alarak Dünya çapında yaygın bir propaganda faaliyeti ile bu olayların 100. Yılında oldukça ilginç mesafe kaydederek bir çok ülkede hatta Papa nezdinde bile bunun Soykırım olduğunu kabul ettirebildiler.
Peki biz ne yaptık? Sadece kızdık kafa tuttuk ve  herkese sırt çevirdik. Üstelik bu duruma gelirken son 13 yılda  kendimizi savunacak çok güvendiğimiz tarihi arşivlerimize ve tarihçilerimize   bunu  anlatma görevi bile vermedik. Yani, futbol tabiri ile kaleyi boş bıraktık ve habire gol yedik.
Peki Ermeni meselesinde  yapıcı rol oynasaydık ve bakın beyler bu tarihte olanlar şöyle idi. Sizin dediğiniz gibi biz 1.5 milyon insanı öldürmedik çünkü o tarihte  değil 1.5 milyon Ermeni  Osmanlı  nüfusu bile yoktu. Veya bizim kayıtlarımıza göre Ermenilerin Osmanlı ordusuna karşı ayaklanmalarının bastırılmasında  Ermeni vatandaşların verdikleri kayıplar  bu kadardır ve Techir veya adı her ne ise sürgün edilen insan sayısı bu kadardı demek biz ene kaybettirirdi?

Endişemiz tazminat ödemek ise  bugün bütün Dünya karşısında düşeceğimiz durum çok daha pahalıya mal olacaktır sanıyorum. Üstelik bu Türkiye'yi en hassas olduğu ve neredeyse AKP hükümetinin Bütün Dünya ülkeleri ile adeta kavgalı olduğu bir dönemde yakalaması  ise   ne kadar tesadüftür düşünülmelidir.



 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.