11 Yılda 365 milyar doların faize gittiği ülkemizde halen yırtık lastikle giyende var, 10 bin dolarlık ayakkabı ile gezende var. Yani bir eli yağda, bir eli balda olanda var, kuru ekmek soğana talim edende var. Evladını Ermenek’te maden ocağında kaybeden Recep dede yırtık lastik ayakkabılarla oğlunun cenazesine katıldı. Basının gazete manşetlerine ve televizyon ekranlarına taşıması sonucu Ermenek kaymakamlığı Recep dedeye himmet buyurdu 7,5 liralık cizdavut lastiklerini yeniledi. Bunu da basına haber yaptırdılar. Devlet ekmeğini yabancı bir ülkede sıvacılık yaparak kazanan 38 yaşındaki Ali Dal kadar olamadı.  

            -“ŞEHİDİMİZE SAHİP ÇIKANLARA HELAL OLSUN”

Biliyorsunuz Diyarbakır’da hamile eşiyle birlikte pazarda alışveriş yapan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu vatan haini teröristler tarafından şehit edilmişti. İşte bu şehidimizin ailesinin Ordu’da yaşadığı evi gören Sıvacı Ali Dal Fransa’dan harekete geçerek Eskişehir’de bulunan şahsına ait tek evini şehidimizin ailesine bağışlıyor. Bu bir asalettir. Halen bu vatanda ve ülkede şehidine sahip çıkanların olduğunu görüyoruz. Lakin ülkeyi yönetenlere bakıyorum da bırakın şehidin ailesine bir ev almayı Ordu’da bulunan baba evini dahi sıva yapamıyorlar. Yaptıkları tek şey basında çıkan haberler üzerine Recep dedeye bir çift 7,5 liraya çizdavut lastik alabildiler.

-“MİLYARLAR KAZANAN PATRONLAR NEREDE?”

Bakıyorum da bu ülkede milyarlar kazan, işadamları, holding sahibi patronlar, patronlar ve ülkeyi yöneten siyasiler ne yapıyorlar. Tabi ki hepsi kesesini doldurmaya çalışıyor. Hatta öyle bir duruma geldik ki çözüm süreci diye diye ülkeyi nerede ise PKK’lı militanlara teslim etme noktasına geldik. Bakın Doğu ve Güneydoğudaki birçok ilimize çoğu vatandaşın artık güvenliği yoktur. PKK il ve ilçe merkezlerinde şehirlerimizin göbeğinde denetim yapıyor, mahkeme kurup insanları yargılıyor, vergi adı altında haraç topluyor. Ama bizi yönetenler ne diyor çözüm sürecine devam edeceğiz. Ama kamu düzeninden ödün vermeyeceğiz. Bu nasıl ödün vermemek ben anlamış değilim. Sizler anladıysanız bir şeyler söyleyin de bizimde anlamamıza yardımcı olun.

-“ÖNCE ŞEHİDİNE SAHİP ÇIK”

Bu ülkenin adım adım bölünme yolunda ilerlediğini herkes görüyor. Bakın katil APO’ya dahi özgürlük isteyecek kadar küstahlaşan HDP’li vekiller artık ellerini ve kollarını sallaya sallaya, sırıta sırıta başbakanlık binasına girip Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ile rahat rahat görüşebiliyorlar. Neymiş efendim Katil Apo’ya sekreterlik verilmeliymiş, İmralı’daki arkadaşları değişmeliymiş. Bu istediklerini de tıpış tıpış yaptırıyorlar. Çünkü iktidarda bulunanlar koltuklarını korumak adına artık gaflet ve delalet içerisindeler. Şehidine, şehidinin ailesine sahip çıkmayan bu zihniyet kendine saraylar yaptırmasını çok iyi biliyor.

-“TBMM LOJMANLARI KÜLFETTİ”

AKP iktidarının ilk yıllarını hatırlayalım. O günlerde bir Anayasa kitapçığının fırlatılması ile ülke biranda ekonomik krize girmiş ve hükümetin düşmesine sebep olmuştu. O yıllarda daha yeni kurulan AKP kısa sürede teşkilatlanmış ve iktidarın bir numaralı adayı olmuştu. Hatta yapılan ilk seçimlerde iktidara gelmiş ve ilk icraatları da TBMM lojmanlarını satıp devlet bütçesine katkı sağlamak olmuştu. O günlerde bu uygulama ile büyük bir beğeni kazanan AKP daha sonra bu uygulamasını her platformda dile getirmiş ve seçim malzemesi yapmıştı. Ama şimdi ise saraylar yaptırıp aylık 700 bin lira eski para ile 700 milyar lira sadece elektrik parası ödeniyor. Diğer masrafları hiç ama hiç katmıyorum. 700 bin lira elektrik için harcayanlar nedense şehidinin ailesinin evine sıva yapamıyor. Vatandaşının ayağına bir çift ayakkabı giydiremiyor. Ne mi yapıyor? Kömür ocağında evladını kaybeden babayı evladının cenaze namazına yırtık lastiklerle getiriyor. İşte bu 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde yaşadığımız manzara bunlar.  Bu yazıyı okuyup halen ne varsa AKP’de var diyen siz değerli okurlarımın bilgilerine sunmak için yazdım. Çünkü hiçbirimiz elin dini ayrı, milliyeti ayrı yabancı bir ülkede çalışan ekmeğini bir mala ile sıvacılık yapan Ali usta kadar olamadık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.