Sandığa Gitmeden önce....

Sandıklara gitmeden önce ne denli ne etkisi olur bilemem ama Türkiye'nin sorunu ayrışmak, kin nefret, intikam, hırs. Türkiye büyümüş küçülmüş kimin umurunda. Koltuklarla ne kadar alana hakim olabileceksiniz yada olamayacaksınız yarışı... 

2 aydır hızla hareketlenen ve yürütülen programlara bakın. Sokaklarda sözde vatandaşı çok seven sevimli sevimli yüzler. Hangi düğününüzde yada hastalığınızdan haberdar olup  yanınıza "SEÇİM OLMADAN" geldiler. Bu esnafın işi kötü destek olunacak diyip kapınızı çaldılar. Hiçbiri kısa metraj bir filmin en mutlu sahnesi oynanıyor. İyi insanlar kötü insanlara oy verecek. Oy verecek ki kötülerin hakimiyeti artsın. E Beril seçim var ne yapalım? dediğinizi duyuyorum. Kim iyiliği kavga gürültüden uzak iyi insan olmayı vaat ediyorsa ona oy verin gitsinler...Hatta bu seçim öle bir değişim başlatalım ki iyi insan olmayan kimse aday olamayacağını bilsin, insan içine çıkamayacağını. Çok mu zor, ama imkansız değil. Hedef iyiler kazanacak dedik sonra gerisi  çokta önemli olmasa gerek.
Dünya ya bakın dinler savaşı yüzünden insanlar ölüyor. Bir ellerinde kuran diğer ellerinde silah. Peki kutsal bir kitap insanlar birbirini öldürsün, etnik kökenlerini tercih etme sansı olamayan insanlar savaşsın diye inmiş olabilir miydi? Asla ...

Allah bile o kadar günahlara rağmen affeden ve bağışlayıcı iken insanlara suçları ne olursa olsun ölüm cezası vermek bizim haddimize mi? İnsanlar Kürt kimliği ile çıktı savaşıyor, Müslümanlar kendi  kimlikleri ile, birileri başını açıp geziyor, kimileri kapatıp. Hangisini yaparsanız yapın bölgeden bölgeye cezalandırılıyorsunuz. Doğruları söylüyorsunuz taraf olmadığınız için cezalandırılıyorsunuz. Ayrıştırılmış kimlik siyaseti yüzünden kötü insan olmaya, öfkeye, kine yönlendiriliyorsunuz. Peki bu kin ve öfke kötü insan olmanın dışında ne kazandırıyor.

Mesele ülke çıkarları ise iyilikle çözülebilecek  imece ile başarıdan başarıya koşacak bir Türkiye varken kimlikler üzerinden dayatılan nedir?
2015 seçimlerine sayılı saatler kala ister camiye gidin ister kiliseye, ister açık gezin, ister kapalı, iyi insan olmak için mücadele vermedikçe kurulan sandıkların yaşanılan hayatın hiç bir önemi olmayacak. Şimdi sandığa gidin ve kim olursa olsun iyilere oy verin.. Oy verelim ki kötülere yer kalmasın. Ülkem iyilerin ülkesi olsun kötüler ve taktıkları maske  yer bulamasın.
Sandıkta iyilik kazanması temennisi ile... 

NOT: İYİ İNSAN NASIL OLUNUR DERSENİZ


1- Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin, sevin ve kimseyle mukayese etmeyin.
2- Değerliliği karşı tarafın bakışlarında ve sözlerinde değil kendi içinizde arayın.
3- Buğdaylar gibi büyüdükçe başınızı yere eğin ve alçak gönüllü olun.
4- Eleştiriye karşı hoşgörülü olun.
5- Her olayda suçlamak yerine sorumluluk alın.
6- Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
7- Karşınızdakini değil önce kendinizi değiştirmeye çalışın.
8- Anlamanın ve dinlemenin konuşup üste çıkmaktan daha önemli olduğunu unutmayın.
9- Haklı olmak yerine mutlu olmaya çalışın.
10- Alabileceğin en büyük intikam; affetmektir ve bazen karşınızdakine verilebileceğiniz en güzel cevap; gülüp geçmektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.