Sakata Gelmişsiniz Sayın Fatma Şahin

Tu tu tu tu Maşaallah!..
Nazar değmez inşaallah!..
Allah aşkına bakar mısınız şu Kent Konseyi Yürütme Kurulu listesine.
Abartmak gibi olmasın ama, kurul üyelerinin neredeyse hepsi ülkemizin yüz akları sanatçılardan da sporculardan da ünlü. Hepsi hayatları boyunca bir veya bir kaç kez gazetelere sürmanşet olmuş isimler.
Mesela; içlerinde adı en az duyulanlarından Bay Hulusi Kalender  önceki günkü Pusula’nın manşetindeydi. Bu şehir için gecesini gündüzüne katan pekçok insanın devam sayfalarında dahi yer bulamazken; Pusula’nın birinci sayfasının yarısına yakınını işgal etmişti resmen. Habere gore:
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Bay Hulusi Kalender, başkanı olduğu Sakatlar Derneği’nin parasını zimmetine geçirmek suçlamasıyla, güveni kötüye kullanmaktan yargılandığı mahkemece suçlu bulunmuş ve 5 ay hapis cezasına çarptırılmış.
Mahkeme söyleyeceğini söylemiş,
 “Geçmiş olsun Gaziantep!.. Geçmiş olsun Gaziantep Büyükşehir Belediyesi!.” demekten ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’e “Bay Hulusi Kalender ile devam edecek misiniz” diye sormaktan başka söz bırakmamış bize…
Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri arasında çok değerli, dürüst ve şaibesiz insanlar da vardır hiç şüphesiz.
Mesela: Mehmet Aslan!..
Bu ismi Gaziantep’te hatta çevre illerde yaşayıp da bilmeyen yok gibidir. Şan ve şöhret yarışında MegaStar Tarkan’a birkaç tur bindirmiş insandır. Kendileri GTO’nun anlı-şanlı eski başkanı, sanayici ve iş adamıdırlar. Kaderin cilvesine bakın ki bu tuzu kuru hemşehrimiz devlet babanın ve yerel yönetimlerin sosyal yardımlarla hayata tutunan çulu sudan çıkmayanların çoğunlukta olduğu  Gaziantep’te Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanıdır.
Tuzu o kadar kurudur ki, Temmuz-2012 başlarında, Gaziantep sermayesinin merkez üssü Başpınar’da katıldığı bir törende;1 Ocak 2012 tarihinde  yasal olarak hükümsüz hale gelen yeşil kartı ve yeşil kartlıları gözünü kırpmadan yerden yere vurmuştur.
“Hepimizin ortak derdi çalıştıracak işçi bulamamak, bunun nedeni yeşilkartlı sayısının neredeyse şehir nüfusunun üçte birini oluşturması. Yeşilkart sayısının ihtiyaca göre ayarlanması gerekiyor. İhtiyaç sahibi alsın ama ihtiyacı olmayan kişiler istihdama yöneltilmeli” diyebilmiştir. Hem de şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı ve o günlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hanımefendinin gözlerinin içine baka baka dökmüştür şuur altında yer eden fakir algısını.
Ne diyebiliriz ki  “Tu tu tu tu Maşaallah!..Nazar değmez inşaallah!” demekten ve Sayın Başkan Fatma Şahin Hanıma, “varoşlarında yaşayan yüzbinlerin sorunlarını Bay Mehmet Aslan’la çözeceğinizden emin misiniz? “Diye sormaktan başka!..
Geçelim ve devam edelim Kent Konseyi Yürütme Kurulu listesine göz atmaya.
Mesela; Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübüne etek dolusu paralarla transfer ettiğiniz yerli ve yabancı topçuların tamamından daha ünlü bir isim;
Sayın cahit Nakiboğlu; OSB Başkanı, o da tuzu kurulardan ve o da yeşilkartzede olduğunu bağıra bağıra iddia eden bir iş adamı. O da aynı toplantıda mikrofunu kapar kapmaz; aylar önce tarihe karışan yeşilkart ve yeşilkartlılara bir güzel giydirmişti. Sizler hatırlamıyabilirsiniz ama, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in unutmuş olması imkansız gibi.
Bay Cahit Nakıboğlu, o gün her nedense en dokunaklı ses tonuyla ve özellikle Sayın Fatma Şahin’e seslenerek: “Siz göreve geldiğinizde Gaziantep’te yeşilkartlı sayısı 750 bindi. Bugün ise bu sayı 250 bine indi. Bundan dolayı mutluyuz. Fakat bu sayı karşısında yine de çalıştıracak işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bizler sanayici olarak, ihtiyaç sahiplerine elbette ki yeşilkart verilmesinden yanayız. Ama ihtiyacı olmamasına rağmen yeşilkart alanların istihdama yönelmelerini sağlamak gerekir”  cinsinden hem nalına hem mıhına vuran sözler söylemişti.
Ne diyebiliriz ki “tu tu tu tu Maşaallah!..Nazar değmez inşaallah” demekten ve Sayın Başkan Fatma Şahin Hanıma, “Gaziantep varoşlarında yaşayan yoksulların hayat koşullarını Bay Cahit Nakıpoğlu ve aynı kafaya sahip olanlarla düselteceğinizden emin misiniz?  Diye sormaktan başka.
Son bir isim daha Sayın Başkan Fatma Şahin!..
Bay Ahmet Tiryakioğlu..
Sakın çıkaramadım ya da hatırlıyamadım demeyin.
Hani; 9 Nisan 2013’te, 3 firmanın; Göze Tarım-Tat Bakliyat ve aralarında Ahmet Tiryakioğlu’nun da bulunduğu Tiryaki Agro yöneticileri ile birlikte 8 kişi göz altına alınarak mahkemeye çıkarılmışlardı ya!...
Hani; Mersin Cumhuriyet Savcılığı bir ihbar üzerine 2 Mart 2013 tarihinde bir soruşturma başlatmış; Tat Bakliyat’a ait 3 parti halinde ithal edildiği ve piyasaya sürüldüğü tespitedilen 8 bin ton pirincin incelenmesi için 25 ilin Tarım Müdürlüğü’ne talimat gönderilmiş ve yapılan incelemelerde market rafında satılan pirincin GDO’lu olduğu ortaya çıkmış ve düzenlenen raporda, “Pirinçte GDO tespit edilmiştir” ibaresi yer almıştı ya…
Bununla da yetinmeyen savcılık. GDO’lu pirinçleri ithal ederek piyasaya sürmekle suçlanan Göze Tarım, Tat Bakliyat ve Tiryaki Agro’ya ait 23 bin ton pirince el koymuş; ardından alınan numuneleri, TÜBİTAK labaratuvarına göndermiş ve yapılan incelemelerde pirinçlerin yüksek oranda GDO içerdiği tespit edilmişti ya!..
Sonrası bir garip hikaye. Raporlar siyasi baskılan neticesinde değiştirilmiş; halkına gdo’lu pirinç yedirenler serbest brakılmakla kalmamış; Bay Ahmet Tiryakioğlu Gaziantep Ticaret Borsası Başkanlığına seçtirilmiş ve Ekonomist Dergisi, 'Anadolu'ya Yön Veren En Etkin 50 İş İnsanı' listesinde Tiryakioğlu’na da yer vererek üstüne tüy dikmişti.
Ne diyebiliriz ki Sayın Başkan Fatma Şahin Hanıma.
İşin zor.. Yolun uzun ve önün gece.. Daha da kötüsü, kılavuz olarak seçtikleriniz; “Ortak Akıl” oluşturmaları umuduyla bir araya getirdiğiniz isimler… Bunlardan dördünün sicil kayıtları arzettiğimiz gibi.
Allah yardımcınız olsun Fatma bacı!..






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.