Samsun'da liselilere organ bağışı anlatılacak

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Organ bağışına genç dokunuş' projesi başlatıldı. Proje kapsamında kentteki 15 bin lise 3 ve 4'üncü sınıf öğrencisine...

30 Mart 2015 Pazartesi 15:48
Samsun'da liselilere organ bağışı anlatılacak






Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Organ bağışına genç dokunuş' projesi başlatıldı. Proje kapsamında kentteki 15 bin lise 3 ve 4'üncü sınıf öğrencisine organ bağışının önemi anlatılacak. 
Gençlere organ bağışının anlatılması ve bu konuda doğru bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirilğiyle başlatılan 'Organ bağışına genç dokunuş' projesi kapsamında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü binasında yapılan toplantıda projenin önemi ve proje kapsamında ne tür çalışmaların yapılacağı anlatıldı. '17 ilçe 17 konferans' sloganıyla başlatılan proje ile ilgili İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal ve İl Milli Eğitim Aytekin Girgin, bilgi verdi. 
Gençlere yönelik organ bağışıyla ilgili yapılacak bu çalışmaya çok önem verdiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, "Türkiye'de 30 bin kişi organ bağışı için sırada bekliyor. Bu kişilerin tedavileri için organ bağışından başka bir umutları yok. Bu noktada gençlerimizin organ bağışı konusunda doğru bilgiye sahip olmaları çok önemli. Bu proje ile il genelindeki lise öğrencilerimize organ bağışının insan hayatı için önemini anlatacağız. Gençlerin bu konuda bakışı çok önemli. Onların olumlu tavırları ailelerindeki diğer bireylerin de organ bağışıyla ilgili düşüncelerini olumlu yönde değiştirebiliyor" dedi.

İl Milli Eğitim Aytekin Girgin, proje kapsamında bir yıl içinde Samsun'un 17 ilçesinde 15 bin lise öğrencisine organ bağışı ile ilgili bilgi verileceğini belirterek "Düzenlenen konferanslarla öğrencilerimize organ bağışının tıbbi ve dini boyutu anlatılacak. Gençlerimizin organ bağışı konusunda bilgi edinecekler" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.