Prof. Dr. Oktay Oymak: Canlıları böbrek nakli için kullanmak, akıllıca bir durum değil

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Oymak, "Canlıları böbrek nakli için kullanmak, bana göre çok akıllıca bir durum değil. Bir insanı sağlığına...

26 Nisan 2015 Pazar 14:49
Prof. Dr. Oktay Oymak: Canlıları böbrek nakli için kullanmak, akıllıca bir durum değil






Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Oymak, "Canlıları böbrek nakli için kullanmak, bana göre çok akıllıca bir durum değil. Bir insanı sağlığına kavuşturmak için, diğer insanın bir organını alıyorsun. Doğru olan, kadavradan yapmak ama Türkiye’de, henüz bu aşamada yeterli bir durumda değiliz" dedi.
Türk Nefroloji Derneği Kayseri Şubesi’nin düzenlediği 'Diyalize Güncel Bakış' konulu toplantıya katılan Prof. Dr. Oktay Oymak, yaptığı açıklamada, Türkiye’de 50 binin üzerinde diyaliz hastası olduğunu söyledi. Canlıların, böbrek naklinde kullanılmasını uygun bulmadığını vurgulayan Prof. Dr. Oktay Oymak, şöyle dedi:
"Canlıları böbrek nakli için kullanmak bana göre çok akıllıca bir durum değil. Bir insanı sağlığına kavuşturmak için diğer insanın bir organını alıyorsun. Büyük bir ameliyat geçiriyor. Doğru olan kadavradan yapmak ama Türkiye’de dediğim gibi henüz bu aşamada yeterli bir durumda değiliz. Geriye diyaliz tedavileri kalıyor. Diyaliz tedavilerinde de o hale gelmeden bunların önlenmesi gerekiyor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.