Organları 5 hastaya hayat verdi

Adem DEMİR/BURSA, () - BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu komaya giren ve daha sonra sevk edildiği Balıkesir'in Bandırma ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki Erdem Aydın'ın organları 5 kişiye...

25 Ağustos 2015 Salı 15:15
Organları 5 hastaya hayat verdi






Adem DEMİR/BURSA, () - BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu komaya giren ve daha sonra sevk edildiği Balıkesir'in Bandırma ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki Erdem Aydın'ın organları 5 kişiye hayat verdi. 
İnegöl'de önceki gün geçirdiği beyin kanaması sonucu bilinci kapanan Erdem Aydın, Bursa'daki yoğun bakım ünitelerinde yer olmayınca, Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Dün gece beyin ölümü gerçekleşen evli 2 kız çocuğu babası Emre Aydın'ın ailesi, Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli'nin organlarının bağışlanması ile ilgili teklifini düşünmeden kabul etti. Bunu üzerine Erdem Aydın'ın kalbi Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, akciğeri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine, karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, böbrekleri ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

AMBULANS UÇAKLA NAKİL
Emre Aydın'dan alınan akciğer ve kalp, Bandırma 6'ncı Jet Hava Üs Komutanlığı'nda bekletilen ambulans uçağa konuldu. Ambulans uçak, akciğeri İstanbul'a bıraktıktan sonra kalbi ise Ankara'ya getirip, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne teslim etti.
Sabaha kadar süren ameliyatlar sonrası Erdem Aydın'ın akciğeri İstanbul'da pazarcılık yapan 40 yaşındaki Arif Akbulut'a, karaciğeri Eskişehir'de yaşayan Nihat Tokgöz'e nakledildi. Aydın'ın kalbi Ankara'da 45 yaşındaki adı açıklanmayan erkek hastaya, böbrekleri ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki iki hastaya başarı ile nakledildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.