Fil Hastalığı Nedeniyle 130 Kiloya Ulaştı

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde emekli memur Rasim Sarıbaş, 'Fil hastalığı' olarak bilinen 'lenf ödem' ile ayak ve bacaklarında oluşan şişlikler nedeniyle 130 kiloya ulaştı. Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nden emekli...

22 Kasım 2014 Cumartesi 12:26
Fil Hastalığı Nedeniyle 130 Kiloya Ulaştı






ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde emekli memur Rasim Sarıbaş, 'Fil hastalığı' olarak bilinen 'lenf ödem' ile ayak ve bacaklarında oluşan şişlikler nedeniyle 130 kiloya ulaştı.
Maden Tetkik Arama Enstitüsü'nden emekli 61 yaşındaki Rasim Sarıbaş'a, 1987'de Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde 'Fil hastalığı' teşhisi konuldu. Eşi 19 yıl önce ölen ve oğlu ile birlikte yaşayan Sarıbaş, tedavi görmesine rağmen hastalığı ilerledi. 2007'de sağ, 2011'de sol ayak ve bacaklarında şişlikler artan Sarıbaş, 130 kiloya ulaştı. Yürümekte güçlük çektiğini belirten Rasim Sarıbaş, Zonguldak'ta ve İstanbul'da birçok hastaneye gitmesine rağmen hastalığına bir çare bulunamadığını söyledi. Sarıbaş, şöyle konuştu:
"Doktorların bazıları 'tedavisi yok', bazıları ise, 'var' diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çocuklarım iyileşmem için internetten araştırma yapıyor, doktorlara götürüyorlar. Kızım İstanbul'da öğretmen. Onun yanına gidip yeniden tedavi görmek istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.