Bağırsağından taşlaşmış yiyecek kalıntısı çıktı

KAYSERİ, () - KAYSERİ’de 78 yaşındaki Reyhan Düşünceli’nin ince bağırsağından, özel bir hastanede yapılan ameliyatla 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı (bezuar) çıkarıldı. Reyhan Düşünceli'nin hastanelerine...

03 Mart 2015 Salı 14:35
Bağırsağından taşlaşmış yiyecek kalıntısı çıktı






KAYSERİ, () - KAYSERİ’de 78 yaşındaki Reyhan Düşünceli’nin ince bağırsağından, özel bir hastanede yapılan ameliyatla 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı (bezuar) çıkarıldı.
Reyhan Düşünceli'nin hastanelerine bir süre önce karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile başvurduğunu belirten Op. Dr. Mahmut Şenel, yapılan tetkiklerde hastanın ince bağırsağının tıkalı ve safra kesesinde de taş bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Ameliyata alınan hastanın ince bağırsağından 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı ile safra kesesinden ise 4 santimetre büyüklüğünde taş çıkarıldığını kaydeden Op. Dr. Şenel, hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Op. Dr. Şenel, özellikle ağız ve diş sağlığı bozuk yaşlı hastalarda rastlanan bu durumun, yemeklerin iyi çiğnenmeden miğdeye gönderilmesinden kaynaklandığını belirterek, yaşlıların yemeklerini iyi çiğneyerek yutmaları ve ağızlarına mutlaka diş yaptırmalarını önerdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.