Tekin: Yetim hakkı yiyen CHP’li de olsa hesabını sormazsak 77 milyonun günahı boynumuzun borcu olsun (2)

GÜRSEL TEKİN DOMATES ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bursa'da basın açıklaması yaptıktan sonra, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret edip domates üreticisinin sıkıntılarını dinlemek üzere...

29 Ağustos 2015 Cumartesi 17:55
Tekin: Yetim hakkı yiyen CHP’li de olsa hesabını sormazsak 77 milyonun günahı boynumuzun borcu olsun (2)






GÜRSEL TEKİN DOMATES ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ 
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bursa'da basın açıklaması yaptıktan sonra, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret edip domates üreticisinin sıkıntılarını dinlemek üzere Karacabey'e gitti. Sultaniye Mahallesine giderek domates üreticileri ile sohbet eden Gürsel Tekin, kendisininde bir çiftçi çocuğu olduğunu bu nedenle yaşadıkları sorunları çok iyi bildiğini açıkladı. 

Türkiye'nin tarım sektöründe Hollanda kadar olamadığını belirten Tekin, hükümetin tarım politikasını eleştirdi. Sorunun bire bir çapalarla veya fabrika ile kişileri suçlayarak çözülemeyeceğine dikkat çeken Gürsel Tekin, devam eden yanlış politikanın değişmemesi halinde bugün domatesi, yarın yarın patetesi sonraki günde soğanın konuşulacağını ifade etti. Dünyanın çeşitli ülkeleri ve bu meseleyi başaran devletler olduğunu belirten Tekin, "Bir kere,'sizin parti, bizim part'i gibi bir algı yok. Öncelikle sivil toplum örgütleri hangi alanda olursa olsun birinci önceliği kendi grubunda olan insanları, mükellefleri korumak zorundadır. Hollanda da bir zam geldi. Bütün tarım, tarımla uğraşan herkes traktörüyle şehri işgal etti ve zam 3 saat sonra geri alındı. Ortadoğu coğrafyasının hiçbir yerine mal satamıyoruz. Çin'e mal gönderecek değiliz. Nereye veriyorduk Irak. Nereye veriyorduk Suriye. Nereye veriyorduk Ürdün. Bütün kapılar kapandı. Şu an bir tek açık kapımız yok. Yanlış dış politikanın da sıradan tarıma ne kadar sirayet ettiğini de hepimizin bilmesi gerekir. Kısa sürede ne yapabilir, bunu bilemiyoruz. Gerek parlamento da biz, gerek vekillerimiz, gerek odalarımız bir çaba sarfedecektir. Ama, uzun vadeli CHP olarak 5 yıldır ısrarla planlı bir tarım politikasının işlemesi konusunda mücadele ediyoruz. İnşallah, önümüzdeki günlerde bir seçim var. O seçimde Türkiye'nin tarım politikasındaki kaderi değişecektir. Oy için gelmedik. Oy avcılığının peşinde değiliz" dedi.
Ziyareti sırasında, traktöre binen ve domates indirme rampasına giden Tekin burada domates indirdi.
Karacabey'de kendisine ikram edilen domatesli dondurmadan yiyen Gürsel Tekin,daha sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelilp kurdukları çadırlarda kalarak bahçelerde çalışan aileleri ziyaret etti. "Burada insanlık dramı yaşanıyor. Buradaki insanların bu durumuna bir bakmalıyız.4,5 milyon insan mağdur" diyen Tekin, " Bu yanlış politikada insanlar göçe zorlanmış" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.