TBMM Başkanı'nı seçti; İsmail Kahraman kimdir?

TBMM 27. Başkanı'nı seçti. Yeni TBMM Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, 3. tur oylamada 316 oy olarak TBMM'nin yeni başkanı oldu.

23 Kasım 2015 Pazartesi 00:35
TBMM Başkanı'nı seçti; İsmail Kahraman kimdir?






TBMM Başkanı'nı seçti; İsmail Kahraman kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na 316 oy alarak seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, görevini geçici başkan Deniz Baykal’dan devraldı. Rize'li İsmail Kahraman'ın başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti üzerinde derin etkileri olan siyasetçi olarak biliniyor. Refah Partisi ve Fazilet Partisi milletvekilliği olarak Parlamento'da görev yapan İsmail Kahraman 54. hükümet döneminde Kültür Bakanlığı görevlerinde de bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinin 3. turunda 316 oy alarak Meclis Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı görevini geçici başkan Deniz Baykal’dan devraldı.

Meclis Başkanlığı makamında gerçekleşen devir teslim törenine geçici başkan Deniz Baykal ve yeni Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri katıldı. İsmail Kahraman, görevi geçici başkan Deniz Baykal’dan devralırken, devir teslim töreni basına kapalı gerçekleşti.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

İsmail Kahraman (1940, Rize), Türk avukat ve siyasetçi, 27. ve mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı.

Refah Partisi'nden XX. ve Fazilet Partisi'nden XXI. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı olarak görev aldı.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak XXVI. Dönem İstanbul milletvekili seçildi. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Başkan adayı olarak açıklandı. [1][2][3] 22 Kasım 2015 tarihinde 3. oylama sonucu almış olduğu 316 oyla TBMM Başkanı seçildi.
Son Güncelleme: 23.11.2015 00:42
Anahtar Kelimeler:
İsmail Kahraman Kimdir?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.