Koray Aydın: Bahçeli Partinin önünü açsın artık

MHP'de Genel Başkan Adayları olağanüstü kurultay için Bahçeli yönetimini ikna etmek için bastırıyor. Koray Aydın, MHP’nin birlik ve başarısı için Genel Başkan adaylığı dahil her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu açıkladı

29 Kasım 2015 Pazar 02:53
Koray Aydın: Bahçeli Partinin önünü açsın artık






Koray Aydın: Bahçeli Partinin önünü açsın artık


Olağanüstü kurultayı toplama hamlesinin MHP Genel Merkezi’nden gelmesini tercih ettiğini belirten Koray Aydın “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli partimizin önünü açarak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır” diye konuştu.

GEREĞİNİ BİZ YAPARIZ

MHP’ye gönül veren milyonların imzaya gerek kalmadan, olağanüstü kurultayın Bahçeli tarafından toplanmasını arzu ettiğini vurgulayan Aydın, “Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez, gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız” dedi. 

 

BU HAMLE GENEL MERKEZDEN GELSİN

Koray Aydın, “Genel Başkanımız partimizin önünü açarak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez, gereğiniyapmazsa biz o zaman  gereğini yapacağız” dedi.

1 Kasım seçimlerinden ağır bir yenilgi ile çıkan MHP’de teşkilattan ve tabandan gelen olağanüstü kurultay çağrıları devam ediyor. Geçen hafta eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan’ın ardından ikinci çağrı MHP eski Trabzon milletvekili Koray Aydın’dan geldi. Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Koray Aydın, “İradenin tecellisi ve idarenin ihyası için” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye olağanüstü kurultayı toplama çağrısı yaptı. Aydın, genel başkanlık adaylığı konusunda ise, “MHP ve Ülkücü Hareket’in birliği, bütünlüğü ve başarısı için her türlü sorumluluğu alacağımızı huzurlarınızda açık ve net bir şekilde ifade ediyorum” diye konuştu. Seçim sonrasında ortaya çıkan sonuç karşısında, MHP ve ülkücü harekette büyük bir hayal kırıklığı oluştuğunun aşikar olduğunu dile getiren Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Kasım akşamı itibarıyla ülkücü hareket için zaman akmaz olmuş, adeta durmuştur. Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini, olağanüstü kurultayı toplamaya ve MHP ve ülkücü hareketin önünü açmaya davet ediyorum. Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi, MHP Genel Merkezi’nden gelmelidir. Genel Başkan’ımız partimizin önünü açarak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Sayın Genel Başkan’ımız, MHP ve ülkücü harekete gönül verenler milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı.”

ÜLKÜCÜ İRADEYE GÜVENİN

Aydın, parti tüzüğüne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla olağanüstü kurultayın toplanmasının mümkün olduğuna işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP’ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır. Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır. Türk siyasi tarihinin en ağır bedellerini ödeyen Ülkücü Hareket için başka bir seçenek kalmamıştır. Tüzük Kurultayımızı toplayalım, olağanüstü kurultaylarda seçim yapmayı mümkün hale getirelim, konuşalım, tartışalım, birbirimizi dinleyelim ve nihayet kararı ülkücü iradeye bırakalım.” Koray Aydın, siyasal hayatı boyunca kesintisiz “Türkeşçi” bir çizgi izlediğini belirterek şöyle devam etti: “Ülküdaşlık hukukunu her şeyin üstünde gören, ahde vefayı gözeten, tertemiz ve berrak ülkücü geçmişimle dava nöbetinde bir ömür geçirdim. Bu kutlu yoldan aldığım ilham ve hızla MHP’yi geleceğe taşımak ve hep birlikte ülkücü geleceği inşa etmek azmindeyim. Bu yolda hiçbir tereddüt taşımayan sizlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya talibim.”

SELİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ

Koray Aydın konuşmasının bitiminde gazetecilerin sorularını cevapladı. “Yeterli imza toplansa bile partinin kurultaya götürülmeyeceği ve Ülkücü Ocakları’nın ‘Genel Başkanımız Devlet Bey’in yanındayız. Aksi halde tavrımız sert ve net olacaktır ’ifadeleri hakkında yorumunuz ne olacak” sorusunu cevaplarken Aydın, bu hareket içerisinde hiç kimsenin diğerini tehdit etme hakkının olmadığını vurguladı. Hareketin bin 232 delegesinin bu işin sahibi olduğunu dile getiren Aydın, “Bu hareketin şimdilik tapusu bu bin 232 kişinin üzerinedir. MHP kimsenin tapulu malı değildir. Bu açılan yolda, MHP’nin tabanından gelen irade bir seldir. Tavsiyem bu selin önünde hiç kimsenin durmamasıdır” dedi. Aydın, şunları kaydetti: “Bu şartlarda, bu olağanüstü kurultay, genel merkezimiz tarafından toplanmadığı takdirde bahsi geçen tüm arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek, Türkiye genelinde imza kampanyası yaparak, bu hareketin asli sahibi olan bin 232 delegeye sorumluluklarını hatırlatarak kendilerine oy veren milyonlarca ülkücünün hakkını ve hukukunun düşüncesini de dikkate alarak bir adım atacaklarına yürekten inanıyorum. Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez, gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız.”

“Horonu dik oynarız”

“Kurultay için yeterli delege sayısına ulaşabildiniz mi” sorusuna ise Aydın, henüz imza toplamaya başlamadıklarını belirterek, “Ama bu delegeleri il il, isim isim biliyorum. Başladığımız gün hemen toplarız” dedi. Koray Aydın, “Kurultay salonuna girememe konusunda bir kaygınız var mı” sorusunu da “Herhalde o beni kapsamıyor. Ben 2012’de oraya dimdik girdim. Trabzonluyum. Biz Trabzonlular horonu dik oynarız” şeklinde yanıtladı.

Son Güncelleme: 29.11.2015 02:59
Anahtar Kelimeler:
Koray Aydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.