Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kapılarını TRT'ye açtı

Görkem DERVİŞ/ ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bizde başkanlık sistemi olsaydı, biz geldiğimiz noktanın çok daha...

29 Ocak 2015 Perşembe 22:57
Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kapılarını TRT'ye açtı






Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kapılarını TRT'ye açtı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bizde başkanlık sistemi olsaydı, biz geldiğimiz noktanın çok daha ilerisinde olurduk" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Haber kanalında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkanlık sisteminin kendisinden önce de dile getirenlerin olduğunu, ancak bu konuda adım atılmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemine daha öncesinde geçilmiş olması durumunda Türkiye'nin daha ileri bir noktada olacağını savunarak, şöyle konuştu: "Teori noktasında bir çok insanlar pek çok şeyin teorisini ortaya koyabilir, ama yaşayarak bir şeyi yapıyorsanız o noktada netice almak da çok daha farklı olur. Nasreddin Hoca bana doktor getirmeyin, damdan düşen birini getirin dediği gibi. Ben damdan düşmüş biriyim. Damdan düşmüş biri olarak da bu işleri biliyoruz. Belediye başkanı ve Başbakanken yaptıklarımız ortada. İddalı bir şey söylüyorum, eğer bizde başkanlık sistemi olsaydı, biz geldiğimiz noktanın çok daha ilerisinde olurduk. Bir çok kez önümüz tıkanmıştır ve bunları aşana kadar büyük mücadeleler verdik. Üçlü kararnamede bir atama yapmak çok zor. Ben istediğimle çalışırım, ama bu sistemde sizinle gelen sizinle gitmiyor. Mesela yargı bunu engelliyor. Mesela Nasuhi Bey’in durumu. Bu hükümet Nasuhi Bey’i TRT Genel Müdürlüğü’ne atadı. Kaç kere alındınız görevden? 2 kez. İşte bu kurum nasıl yürüyecek? Yargı alıyor, siz atıyorsunuz. Yargı alıyor, siz atıyorsunuz. Tabii bu değişiklik için Anayasa değişikliği şart. Bizim hukuku zorlama noktasından sıyrılmamız için başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Halkımızın bu tür sistemleri tanıması isabetli olur." 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.