Destici ile Büyükerşen, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışını yaptı

Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ ESKİŞEHİR, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, helikopterinin düşmesi sonucunda yaşamını yitiren...

30 Mart 2015 Pazartesi 15:00
Destici ile Büyükerşen, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışını yaptı






Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ ESKİŞEHİR, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, helikopterinin düşmesi sonucunda yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği Eskişehir'deki 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışını yaptı.
Şeker Mahallesi Otogar yanı, Kentpark karşısındaki caddeye 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi' adı verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Törende konuşan Yılmaz Büyükerşen, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasi hayatında önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Büyükerşen şöyle devam etti:
"Aramızdan ayrılışı büyük üzüntü yarattı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sayın Yazıcıoğlu'nun ismini bir caddeye vermek ve aynı zamanda Sayın Bülent Ecevit'in de ismini yaşatmak için meclisten karar aldık. Hem Rahmetli Ecevit'in, hem de rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimlerini taşıyan caddelerimiz, bundan böyle onların isimleriyle hizmete devam edecek. Ben her iki partinin de rahmetli olan genel başkanlarını bir kere daha rahmetle anıyor ve yattıkları yer nur olsun diyorum."
'YAZICIOĞLU, LİDERLİĞİ KABUL EDİLEN BİR ŞAHSİYETTİ'
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Destici şunları söyledi:
"Emeği geçenlere, bu caddeye şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu çok önemli siyasi adamlarından birisiydi. Sadece Türkiye'de değil, Türk İslam dünyasının tamamında bilinen ve liderliği kabul edilen bir şahsiyetti. BBP Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde kuruldu. Şehit rahmetli liderimizi ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Mustafa Destici ile Yılmaz Büyükerşen, 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin tabelası ile yönlendirme levhasının açılışını birlikte yaptı.
'DESTİCİ: MİLLETTEN GELEN TALEPLERE KULAK TIKAMAM
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tören sonrasında basın mensuplarının çeşitli sorularını da yanıtladı. Destici, bir gazetecinin "MHP ve Saadet Partisi ile bir ittifakınız söz konusu olabilir mi? Gelişmeler ne durumda?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Tabii ki Türkiye'deki siyasi partiler yasası ve seçim kanunu maalesef Türkiye'de temsil adaletini tam olarak yansıtmıyor. Hatta hiç yansıtmıyor. BBP milletin gönlünde taht kurmuş bir siyasi parti. 22 yıl boyunca hep önceliğini milleti, ülkesi ve devleti için asla parti menfaatini öne koymamıştır. Dolayısıyla ben tabanımdan, milletten, kamuoyundan gelen taleplere kulak tıkamam. Milletimiz, tabanımız bizim ve onların onayladığı bir siyasi parti ile seçim işbirliği yapmamızı arzu ediyorsa, bunu da milletin, ülkenin faydasına görüyorsa, bu da yapılan saha çalışmalarında yüksek oranda bir sinerji yaratıyorsa bu konuda herkes hemfikir. O zaman sorumluluktan ve tabanın bizden isteği arzudan kaçamayız. Yelpazenin sağında olan başta MHP ve Saadet Partimiz olmak üzere siyasi partilerle işbirliği içinde olabileceğimizi ve bunun sonuna kadar kovalayacağımızı daha önceden de ifade ettim, bugün bir kere daha ifade etmekten çekinmiyorum ve tereddüt etmiyorum. " 
Destici, "Bazı cemaatlerin BBP destekleyeceği söylentisiyle ilgili soruya da, "Valla ben isterim ki bütün cemaatler partimizi desteklesin, memnun olurum ve bundan hiç sıkıntı da duymayız" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFLI
 

   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.