Davutoğlu, Silah için oyalamaya taviz yok

Davutoğlu, "2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğiz"

02 Mart 2015 Pazartesi 15:05
Davutoğlu, Silah için oyalamaya taviz yok






Davutoğlu, Silah için oyalamaya taviz yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Çözüm sürecine ilişkin uyarıda bulunan Davutoğlu, "2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu:

Şah Fırat operasyonunda darbe çağrısı yaptılar. MHP liderinin yaptığı açıklamaları gördünüz. Bu operasyonda kutsal emanetlerimiz korundu.

Karargahta olmamdan rahatsız oldular. Hükümetlerin askere selam durma dönemi kapandı. Cumartesi günü çok önemli bir gündü. Çözüm süreci hedefine ulaşmada çok önemli bir yere geldi.

35 bin vatandaşımızı kaybettik. Terör sebebiyle 1 trilyon 200 milyar lira harcadık. Yılda 0.25 kalkınabilseydik. 500 milyar dolar tasarruf ederdik.

Arkaik marksist ideolojiler devletin ret, inkar politikaları bize 500 milyar dolar kaybettirdi.

2003'te her vatandaşın çocuğuna istediği ismi verilmesi serbest bırakıldı. Ben de kendi kızımda aynı sorunu yaşadım. İsmi Arapça diye.

Şiddet dilinden uzak durmalıyız. Herkes kendi dilini kullanırken Türkçe'yi de en iyi şekilde kullanacağız.

Biz gönül diliyle konuşuyoruz. Gönül diliyle konuşanın tercümana ihtiyacı olmaz.

Artık bu toprakların dağı da, merası da, türküleri de şen olacak. Tarihdaşlık bilincimizi koruyacağız.

Kimin ne derdi varsa başvuracağı makam millettir. Silah değil millettir, terör değil halktır, savaş değil barıştır. Biz önümüzdeki dönemde de her şeyi tartışmaya açığız. Demokratik yolla getirilebilecek her hususu tartışırız ama 2013'te olduğu gibi yine eğer silahları bırak çağrısının ardından oyalama başlar, silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım.

8 Mart'ta Mardin'de GAP eylem planını açıklayacağım.

Cumartesi'den beri partilere bakıyorum. CHP'nin bu dönemde bu sürece muhalefet partisi sorumluluğunda destek vermesidir.

Sayın Bahçeli ağır ithamlarda bulundu. Sayın Bahçeli şehitlerimizi istismar ederek bir yere varamazsınız. Irak ve Suriye etnik mezhebi olarak bölündü. Neden buralarda ortak aidiyet yoktu. Maliki mezhepçi bir politika yürüttü. Esed Halep'e yıllarca gidemedi.

MHP, bu istismar diliyle kaybeder.

HDP'lilere sesleniyorum: Dolmabahçe'de başka şeyler konuşulurken bazıları başka şeyler konuşuyor. Bu ikircilikli dili bıraksınlar. Onlar kaybeder.

Aziz milletim karşılaştığınız komşunuzla kucaklaşın. Selamların en güzeliyle Es- Selamü Aleyküm deyin. Bu sadece selam değildir. Ben senden eminim demek. Buradan kampanya başlatıyorum. 77 milyon herkes biribiriyle selamlaşsın. 7 Haziran sandığına giderken, kim hangi partiye oy verirse versin, herkes el ele barış için yürüdüğünün bilincinde olsun."

“KENDİ İŞİNİ KURAN ENGELLİ VATANDAŞLARA 36 BİN LİRA HİBE”
İki konuda müjde arz etmek istiyorum. Engelli vatandaşlarımızdan kendi işlerini kuranlara 36 bin liraya kadar hibe vermeye kararlaştırdık. Faizsiz kredi falan değil bu. 36 bin liraya kadar hibe.

İKİNCİ MÜJDE: FİDAN DİKİMİ İÇİN 120 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK

250 milyon fidan dikme kampanyası başlatıyoruz. Bunun için de İŞKUR bünyesinde 6 ay için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz.

Ayrıca bir istihdam paketleriyle vatandaşlarımıza müjde vermeye devam edeceğiz. 28 Şubat’ın yıl dönümünde, temayül yoklamaları yapıldı. Diğer partiler kendi iç problemleriyle uğraşırken, AK Parti 7 Haziran’a yürüyor. İlk temayül yoklamalarını yaptık, katılım yüzde 90’ı aştı. Teşkilatımız bu süreci sahiplendi. Her bir bakanımız, genel başkan yardımcımız değişik illerde bulundular. 28 Şubat’ın o karanlık Türkiye’sinden eski Türkiye’sinden Türkiye’yi alıp çıkaran AK Parti kadroları kararlı şekilde yürüyorlar.
Son Güncelleme: 02.03.2015 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.