Hummingbird nedir?

Hummingbird nedir? Hummingbird Kolibri Sinekkuşgiller (Trochilidae) ailesinin Hummingbird bilim dünyasında sinek kuşu olarak bilini

07 Ekim 2013 Pazartesi 18:27
Hummingbird nedir?






Hummingbird nedir?, Google Hummingbird nasıl çalışır

Hummingbird nedir?  Hummingbird  Kolibri Sinekkuşgiller (Trochilidae) ailesinin   Hummingbird bilim dünyasında sinek kuşu olarak bilinir. Adı kanat çırparken çıkardığı sesten ilham alınarak verilmiştir. Ağzı kapalı bir insanın konuşmaya çalışırken çıkardığı sese benzediği için (Humm gibi)  hımlayan kuş anlamına gelen Hummingbird adını almıştır.
Hummingbird oldukça marifetli, kendi cinsi içinde en hızlı ve sessiz kanat çırpan kuş olarak tanınır. üyesidir.

Havada asılı kalarak bir saniye içerisinde 80 kez kanat çırpabilecek güce sahiptir. Uçuş kabiliyetleri oldukça fazladır. Yana, Dikey ve geriye uçabilirler. Kuş dünyasında kendi ağırlığından 5 katı yükü kaldırma gücüne sahip canlılar olarak hayranlık uyandırır. Tırmanış uçuşu sırasında kalp atışlarının dakikada 1260 defaya kadar çıktığı hesaplanmıştır. Nature Dergisi'nden Douglas Warrick ve ekibinin rüzgar tünelinde gözleme tabi tuttukları Hummingbird uçuş yetenekleri bilinen pek çok airodinamik hesaplarını alt üst edecek cinsten.

Çiçek nektarları, bitki özleriyle beslenirler. Kırmız çiçeklere daha fazla ilgi gösterdikleri bilinir. Karayip adalarında yaşayan türleri 2 gram ağırlığına sahip olurken, bazı türlerinin 25 gramı bulduğu tesbit edilmiştir. Tabiatta arıdan sonra en fazla polen taşıyan canlı olarak bilinir.

Bazı dişi türleri özellikle annelik döneminde böcek yediği bilinir, bunun dışında tamamen bitki özleri ve çiçek sularıyla beslenir.Yuvaları sanat eseri gibidir. Ağaç dallarına ince otlarla bir kumaş gibi ören sinek kuşlarının kuluçka dönemi iki hafta sürmektedir.

Parıltılı renklere sahip olan erkek sinek kuşlarından bazıları yakut safir, Brezilya Safiri adıyla anılır.Amerika Kıtasında, Alaska'da yaşarlar. Aztekler Hummingbird'lere tanrısal güçler atfetmiştir. Pekçok Aztek çiziminde sinek kuşu motifleri bulunur.

Google Hummingbird nedir?


Bugünlerde webmaster arkadaşların en çok duyduğu kelimelerden biri  Hummingbird.
Hummingbird arama motoru Google'ın yeni arama sonuç standartlarını oluşturan algoritmasının alt yapısına verdiği isimdir.


Geçtiğimiz günlerde 15. yıl kutlamaları sırasında adı ilk kez duyrulan Hummingbird sistemi ile, Google artık kelime, etiket bazlı aramaktan uzaklaşarak soru sonuç ilişkisine dayanan yeni sisteme geçiyor. Bu sistemin oturtulduğu algoritmanın adı ise Hummingbird.
Caffeine, Panda, Penguin algoritmalarının ardından Hummingbird ile arama sonuçlarına daha fazla derinlik katmayı hedefleyen Google alınan ilk sonuçlardan oldukça umutlu. Şirketin arama motorundan sorumlu başkan yardımıcı Amit Singhal bir aydan fazla test edilen, kullanılan Hummingbird ile aramaların yüzde 90′ının etkileneceğini ve Caffeine’den sonra en köklü değişikliğin geldiği algoritmanın Hummingbird olduğunu söylüyor.

Google, Hummingbird algoritması ile uzun kelimeler hatta cümlelere daha uzun ve detaylı arama sorgularına daha uygun sonuçlar getirmeyi amaçlıyor. Daha önce anahtar kelimeler ile sonuçlara ulaşan kullanıcılar artık emir cümleleriyle istedikleri sonuçlara ulaşabilecek. Yeni sorgu modelinde "Saç dökülmesini önlemek için doğal yöntemler nelerdir?" ya da "Hamilelik döneminde kilo almak zararlı mı?" gibi soru modelleri Google kullanıcısının tıpkı samimi bir arkadaşı ile konuşuyor gibi Google’da arama yapması sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.