Haydar Aliyev filmi, Gelin Aliyev'in elinde

Haydar Aliyev'in hayatını konu alan filmin çekimleri 1.5 yıldır devam ediyor. Hummalı çalışma için Aliyev ailesi adeta seferber oldu.

09 Eylül 2014 Salı 09:12
Haydar Aliyev filmi, Gelin Aliyev'in elinde






Aliyev filmi, Gelin Aliyev'in elinde

Savaşlar, kulisler, kanlı SSCB yönetiminde yalnız bir kurt. Üstelik Türk. Rakipleri polit büronun elit seçkin zümresi. SSCB Komünist Partisi'nin en üst düzeyine tırmanmış zeki bir politikacı. En zor dönemlerde hep onun adı öne çıktı.  Vefat ettiği 2003 yılına kadar diğer bütün Azerbaycanlı liderler gibi 'İki devlet bir millet' şiarından hiç vazgeçmedi. Azerbaycan'ın müteveffa Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in hayatını anlatan filmin çekimleri sürüyor. 1.5 yıldır devam eden hummalı çalışma için Aliyev ailesi adeta seferber oldu. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yakından ilgilendiği ve Aliyve Vakfı tarafından özendirilen filmin tüm detayları ise First Lady Mihriban Aliyeva tarafından elden geçiriliyor.

SARUHAN HÜNEL DE KADRODA


Geçtiğimiz şubat ayında Azerbaycan’da ‘Yılın En Başarılı ve En Sevilen Oyuncusu’ ödülüne layık görülen Saruhan Hünel, ülkenin siyasi tarihinin en önemli devlet adamı Haydar Aliyev'in hayatının anlatıldığı 'İnsanları Kurtarmaya Gidiyorum' isimli filmin kadrosuna dahil oldu. Filmde eski Cumhurbaşkanı Aliyev’i Proxor Dubravin, eşi Zarife Aliyeva'yı ise Elena Padova canlandıracak. Aliyev'in kayınpederi Aziz Aliyev’i oynayacak olan Hünel'se, özel makyaj teknikleriyle yaşlandırıldı. Aliyev Ailesi tarafından projelendirilen yapımla İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın bizzat ilgilendiği öğrenildi. 1,5 yıldır çekimlerine devam edildiği öğrenilen yapım, Hollywood'dan gelecek özel bir ekip tarafından montajlanarak son halini alacak.
Son Güncelleme: 09.09.2014 09:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
perihan 2014-09-09 18:31:54

Buyuk lider buyuk insan