İlk Türk balesi 'Çeşmebaşı' büyüledi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Ferit Tüzün'ün bestelediği ilk Türk balesi 'Çeşmebaşı' ile Maurice Ravel'in eseri 'Bolero'yu sanatseverlerle buluşturdu. 

29 Mayıs 2015 Cuma 01:39
İlk Türk balesi 'Çeşmebaşı' büyüledi






İlk Türk balesi 'Çeşmebaşı' büyüledi

Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Ferit Tüzün'ün bestelediği ilk Türk balesi 'Çeşmebaşı' ile Maurice Ravel'in eseri 'Bolero'yu sanatseverlerle buluşturdu. 
Birer perdelik 'Çeşmebaşı' ve 'Bolero' eserlerinin prömiyeri, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşti. Eseri, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Devlet Opera ve Genel Müdürü Selman Ada, Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Böler, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Hürkan Ayvazoğlu, MDOB Müdürü Aslı Utku Engin ile sanatseverler izledi. 
Sanatseverlerden büyük ilgi gören her iki eserin de koreografisini Uğur Seyrek, dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık tasarımını Tarı Deniz üstlendi. Başlıca rolleri Büşra Ay, Burak Serkan Cebeci, Beatrice Parma, Irakli Bakhtadze, Ozan Demirbaş, İsmail Şereflioğlu, Niyazi Cingöz, Ketevan Chkkivadze, Tutku Barın Tümen, Pınar Humar, Bleda Özlem, Miray Boyacıoğlu, Özge Hoşer ve Seda Dereli paylaşırken, koro sanatçısı soprano Çiğden Aladağ da eserde görev aldı. 
Çeşmebaşı ve Bolero'nun 30 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de sanatseverler için yeniden sahneleneceğini belirten MDOM Müdürü Aslı Utku Engin,  "Sanat sezonunun sonuna geldiğimiz bugünlerde, iki başyapıtı daha sanatseverlerle buluşturduk. Ravel’in eşsiz eseri Bolero’yu ve Ferit Tüzün’ün Çeşmebaşı balesini ünlü koreograflarımızdan Uğur Seyrek sahneye koydu. Görsel ve işitsel bir şöleni iki ayrı perde halinde sahneledik. Sezonun son temsilleri olarak sanatseverlerin karşısına çıkan Çeşmebaşı-Bolero'yu kaçıran sanatseverleri Cumartesi günü yeni temsile bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.