Gazeteci Şamil Kucur; İyi yazar olmak için çok okumalı

iyigunler.net yazarlarından Gazeteci Şamil Kucur, Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşide, gençlerle bir araya geldi.

29 Kasım 2015 Pazar 04:13
Gazeteci Şamil Kucur; İyi yazar olmak için çok okumalı






Gazeteci Şamil Kucur; İyi yazar olmak için çok okumalı

iyigunler.net yazarlarından Gazeteci Şamil Kucur, Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşide, gençlerle bir araya geldi. Çok sayıda gencin ilgiyle dinlediği söyleşide Kucur gençlere çeyrek asırlık gazetecilik hayatından örnekler vererek önemli tavsiyelerde bulundu.
Halkalı’da bulunan Güneş Park Evleri Lisesi’nde gerçekleşen söyleşide konuşan Şamil Kucur, Küçükçekmeceli öğrencilere mesleki deneyimlerini aktardı

'BİZİM DE, GENÇLERDEN ÖĞRENECEKLERİMİZ VAR'

Yerel bir belediyenin, yazar, çizer ve kültür adamları ile gençleri biraraya getirmesinin, bu tecrübe sahibi insanların, sadece gençlere bilgi aktarmak olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Şamil kucur, 'Bu tür programlar, gençlerimiz ve öğrencilerimiz ile bilgi ve tecrübe paylaşımı ile birlikte, aslında gençlerimiz ile kuracağımız diyaloglar ile bizlerin de, onlardan bir çok bilgi ve tespitlerinin hayata ve insana bakışımızda etkili olabileceğini düşünüyorum' dedi.

“BİR HABERCİ DÜRÜST  VE SORUMLULUK SAHİBİ OLMALI”

Haber yazmak ve gazetecilik hakkında öğrencilere bilgi veren Kucur, öğrencilerle interaktif olarak gerçekleştirdiği söyleşide, “Bir haber 5N 1K kuralı ile yazılır. Tabii sadece bu kurallar yetmez. Bir habercinin dürüst ve sorumluluk sahibi olması gerekir” dedi. Öğrencilerin de, soruları ile katılım sağladığı toplantıda, kültür sanat, tarih, müzik, psikoloji ve yazarlık tecrübeleri hakkında  görüşlerini öğrenciler ile paylaşan Kucur, Yunus Emre, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Yahya Kemal Beyatlı ve Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait olan, şiirlerden de örnekler sundu.

“KÜLTÜRÜNÜZ YOKSA, YAZI YAZAMAZSINIZ”

Ünlü düşünürlerin sözlerini de öğrencilere aktaran Kucur, Konfiçyüs'e  ait olan “Bir milleti yok etmek isterseniz önce onun kültürünü yok etmelisiniz' sözünü naklederek, kültürün birey ve milletlerin varlığı ve yaşamasındaki önemini vurguladı. Yazı ve şiir yazabilmek için, birikime ve okumaya ihtiyaç olduğunu belirten Yazar, 'kültürünüz yoksa, kültür denilince edebiyat, sanat, tarih, müzik, sinema, tiyatroya ilgi duyduğunuz taktirde,  yazı yazabilirsiniz, kendinizi ifade edebilirsiniz. Aksi taktirde, sosyal hayatta da ilişki kurma, kendinizi ifade edebilme probleminin yanında, kendinizi yazılı olarak da ifade edebilme, imkanınız olmaz.” diye konuştu.

“NE İSTEDİĞİNİZİ BİLMENİZ, ÇOK ÖNEMLİ”

Gençlere bol bol yazıp okumaları tavsiyesinde de bulunan Şamil Kucur, “Yazmak için illa ki, profesyonel olmanız gerekmez. Ama belirli bir kültürünüz olması gerekir. Hayata bakarken ne istediğinizi bilmeniz çok önemli. Hayatta bir hedefiniz, bir idealiniz, bir amacınız olmalı. Genel kültür ya da altyapınız sağlam olmalı. Ancak o zaman, hayatta başarılı olabilme imkanıına sahip olabilirsiniz. Bu bakışta da yine, çok okumak ve doğru gözlemlemede bulunmak önemlidir” diyerek sözlerini tamamladı. .Öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri toplantıda Şamil Kucur, mesleki alanda görüştüğü sahalarında önemli birçok edebiyatçı, müzik adamı, sanatçı, tıp adamı, akademisyen ve sporcu ile lgili izlenim ve tespitlerini de paylaştı. 
Son Güncelleme: 29.11.2015 04:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.