Kadıköy'de Sow'a devam

    Şampiyonluk yarışında önemli rol oynayacak olan derbiyi Sarı-Lacivertliler son dakika golü ile kazandı.

    Oysa maça Sarı-Lacivertliler moralsiz başlamıştı. Maçın başında ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Gökhan Gönül yerine Mehmet Topuz görev alması, yine macın 30.  Dakikasında Emenike'nin elverişli pozisyonda golü atamaması Sarılacivertliler'in morallerini bozdu.

   Kaçan golden sonra seyircinin tepkisine formasını çıkararak saha kenarına gelen ve çıkartılmasını isteyen Emenike ise geceye damgasını vurdu.

   Öncelikle şu konunun altını çizelim. Fenerbahçe forması son derece kıymetlidir. Emenike bunu çok iyi anlamalıdır. O güzide ve son derece kıymetli formayı Lefter'ler, Can Bartu'lar ve nice nice kıymetli futbolcular şerefle sırtlarında taşımışlardır. Kimse o formayı maç esnasında seyirciye kızdım diye çıkaramaz. Çıkarırsa da bir daha giyemez. Hiçbir futbolcu o formaya saygısızlık edemez. Seyirci tepki koyabilir. O konuda tartışılır. (Seyirci kaç haftadır Emenike'nin düzelmesini bekliyor.) Ama  bunlar formayı çıkarmayı gerektirmez.

   Maça dönecek olursak. İsmail Kartal maça Emenike ile başlayarak zaten maçı sıkıntıya soktu. Alper tercihi doğruydu. Ama tek forvetle böyle bir derbiye çıkamazsın. Evindesin ve maçı mutlaka alman lazım. Neden  tek forvet. Ve Emenike. Ismail Kartal'ın Emenike ısrarı devam ederse sonunda  kendisi zarar görecek.
  
Ismail Hoca
hala oyuna hakim değil. Oyuncuların kendisine güveni yok. Oyuncu tercihini oyuncular yapıyorsa, gerçekten sıkıntılı bir durum var ortada. (Kyut değişikliğinde Ismail Kartal - Bekir derken, Emre 'Diego' dedi ve Diego oyuna girdi. )
  
Maçın geneline gelince. Fenerbahçe maçta üstün olan taraftı. Defansı neredeyse sıfır hata ile oynadılar. Alves ve Egemen süper oynadılar. Gökhan Gönül yerine oynayan Mehmet Topuz'da çok iyi oynadı. Orta  saha maçın 80. ci dakikasına kadar iyi oynadılar ama sonrası yoruldular oyundan düştüler. Maçın bu dakikasına kadar rakip ceza sahasına gidemeyen Beşiktaş bu dakikadan sonra net pozisyonlar buldu. Ama değerlendirmediler.
  
   Sakatlanıp oyundan çıkana kadar, Meireles ve Kyut 'ta iyi oynadılar. Emre, Alper, Diego, Mehmet Topal maça inanan ve kazanmak için ellerinden geleni yaptılar.

   Forvette ise Webo ve Sow oyuna girdikten sonra Beşiktaş defansını zorladılar. Maçın son dakikasına kadar maça asıldılar. Ve son dakika golü ile hem Sarı-Lacivertliler , hemde Sow yeniden liğe döndüler.
  
   Fenerbahçe takım olarak bu liğin en iyi ekibi. Bütün Maçları derbi olsa banko şampiyonlar. Kendi evinde Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile  oynadıkları tam 34 maçı kazanmış. Oyuncular iki sene önceki gibi maç seçiyorlar. Zor maçları kolay geçiyorlar, ama diğer maçlarda beklenen performansı gösteremiyorlar.
  
   Şampiyonluk bu sene zor ötesi bir duruma girdi. Üç takımında şansı eşit. Kalan haftalarda artık puan kaybına tahammül yok. Bu nedenle Sarılacivertlilerin her maçı derbi görüp alması lazım. Sarılacivertliler kalan Maçlarını alırlarsa şampiyonluk artık uzak değil.
  
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.