Saç dökülmesini önlemek için doğal yöntemler nelerdir?

Saçlarımızı doğal yollarla nasıl güçlendirip dökülmesini önleyebiliriz? Saç sağlığının vucüt sağlığından geçtiğini unutmadan.........

07 Ekim 2013 Pazartesi 07:58
Saç dökülmesini önlemek için doğal yöntemler nelerdir?







Saç dökümlesini önlemek ve saçları güçlendirmek için doğal tedavi yolları
 
Saç dökülmesi ve saç zayıflığı çağımızın en büyük problemlerinden biridir. Hemen herkesin şikayeti saç dökülmesi veya sağlıksız ince veya kepekli saçlardır. Bunun için pekçok ilaç, şampuan, karışım denenir, pekçok tavsiyeye kulak verilir ancak bir türlü tam çaresi bulunamaz. Sadece saça sürülen karışımlar, sadece ilaç tedavileri bunların hiçbiri tek başına yeterli değildir. Uzun süredir devam eden saç dökülmelerinde sabırla bir çok yöntemi denemek gerekir. Saç dökülmesi veya saç zayıflığı ilk başladığında genellikle doktora gidilir ve tahliller yapılır. Genellikle bu tahlillerden yol gösterici sonuçlar çıkmaz. Tahlil raporlarında her şey tamam görünür. Hormonlarla ilgili bir sorun veya demir eksiği görülmez. Doktorların genellikle bundan daha fazla yapabilecekleri bir şey yoktur. Genelgeçer bir iki spreyle gönderirler sizi. Saç uzmanlarına gittiğinizde size önerecekleri güçlü tabletler veya şampuanlar, spreyler bulunabilir. Ancak bunları da herkesin kullanması uygun olmaz. Hamileler ve bazı hassas dönemlerde olanlar, kronik hastalıkları olanlar bu tablet, sprey veya şampuanları kullanmakta çekimser durabilirler. Ancak saçı güçlendirmenin ve dökülmeyi azaltmanın doğal yolları da vardır.
 
Her şeyden önce hangi tedavi olursa olsun 3 aydan aşağı sonuç vermeyeceği bilinmelidir. En az 3 en fazla 6 ay ancak saç sorunlarına doğal tedavilerin çare olmasını sağlayabilir. Bundan daha kısa süreler sonuça ulaşmanızı sağlamaz.
 
Her ne kadar tahlil sonuçları 'hiçbir problem yok' mesajı verse de aslında vücutta o tahlillerde görünmeyen bazı problemler mevcuttur.  Vücud kendini korumak için çeşitli mekanizmalar içindedir. Bazı beslenme bozuklukları, vitamin eksiklikleri ve fazla alınan bazı besinlerin vucutta birikmesi sonucu bu mekanizma devreye girer. Saç dökülmesi veya saç zayıflığı şeklinde ortaya çıkar.
Sizler için saçlara uygulanabilecek ve saçı kuvvetlendirebilecek doğal yöntemleri aşağıda sıraladık.
 
1-Lavanta Kürü
Her banyodan sonra kullanılacak tamamen doğal bir yöntemdir. Ancak sonuç almak sabır gerektirir. 4 bardak kaynamış suyu bir tutam lavanta atın 5-10 dakika kadar kaynatın. Lavanta suya rengini verecektir. Süzün ve banyodan sonra son durulama suyu olarak kullanın.
 
2-PH dengesi ve karbonat

Saç derimizde saç köklerinde yağlanma sonucu saç kökleri kapanır. Bu köklerin kapanması vucuddaki ph değerinin bozukluğundan kaynaklanır. Karbonat bütün çevreci kuruluşlarca iyi bir temizlik aracı olarak ta tasvip görmektedir. Karbonatı hem içeçeğiz hem de saçlarımız için kullanacağız. Karbonatlı su içmek vucut için faydalıdır. Karbonat suyun ph değerini yükseltir. Karbonat vucudumuzdaki asidik oranı azaltacak. Alkali durumunu arttırcaktır. Bugün Avrupada sayıları her geçen gün artan No Poo hareketi şampuanın kimyasallardan oluştuğunu vucuda cilde ve saça zarar verdiğini belirtip şampuandan vazgeçmiş durumdalar. Onun yerine 1 bardak suya 2 yemek kaşığı karbonat koyarak bu karışımı saç diplerine uygulayarak hem vucudun doğal dengesini sağlıyorlar hem kimyasallardan uzak duruyorlar.
Saç kremi yerine elma sirkesi uygulamak ta kimyasallardan uzak duranların yardımcısı oluyor.
 
3-Arı Sütü her derde deva
Vucudun ihtiyac duyduğu her vitamin ve mineral için arı sütü vazgeçilmez bir besin desteği. Saçlarımız için de doğal arı sütü kullanabiliriz. Mayıs ayı sonu ve Ağustos sonu arası arısütünün taze olduğu dönem. Ancak GMP sertifikalı arı sütlerini tercih ettiğimizde de belli bir kalite standardını sağlamış oluruz. Arısütü Doz 1 çocuklar için üretilendir. Hamileler ve hastalıkları olanlar -tabiki doktora sorarak- bu arısütünü alıp kullanabilirler.
 
4-Maya
Avrupa ülkelerinde tabletler halinde satılan maya. Şu bizim hamur işlerine koyduğumuz ve hamur kabartmakta kullandığımız maya içinde çeşitli vitaminler barındırdığından vücudun eksiğini kapatmakta doğal bir yol olarak işe yarar. Yatmadan önce bir çay veya tatlı kaşığı maya bir bardak suya karıştırılıp içilirse cilt ve saç için oldukça faydalı olur. İçmekte zorlananların içine nesguik karıştırmaları uygun olur.
Maya saç diplerine fraksiyon yapmak için de kullanılabilir. Bunun için 4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritip saç diplerine fraksiyon yaparak yedirebiliriz.
 
Ayrıca tereyağı ve margarin gibi yiyeceklerden uzak durmak, asitli ve sağlıksız beslenmeyi terk etmek en önemlisidir. Uzun süre siyah çaydan ve kahveden uzak durmak ta vucuttaki dengeleri düzeltmek için iyi bir yoldur.
 
Bu yöntemlerden uygun olan birini veya birkaçını seçebilir ve uygulayabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki, saç sorunları uzun zaman içinde ortaya çıkar, tedavisi için de yine uzun zaman ve sabır gereklidir. Bunlar doğal tedaviler olmakla birlikte genel sağlık durumu için bir doktora danışmak her zaman en iyi yoldur.
 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.