Tahir Elçi'nin katilleri önce polisi hedef aldı

Türkiye'yi ayağa kaldıran Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik saldırıların detayları ortaya çıkıyor. Saldırganların suikast öncesi polisi şehit ettiği ortayşa çıktı. Bu arada olay yerine gelen BaşSavcı'ya da silahlı saldırı düzenlendi.

28 Kasım 2015 Cumartesi 18:49
Tahir Elçi'nin katilleri önce polisi hedef aldı






Tahir Elçi'nin katilleri önce polisi hedef aldı

Türkiye'yi ayağa kaldıran Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik saldırıların detayları ortaya çıkıyor. Saldırganların suikast öncesi polisi şehit ettiği ortayşa çıktı. Bu arada olay yerine gelen Savcı'ya da silahlı saldırı düzenlendi.

ÖNCE POLİSLERE SALDIRDILAR

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinden hemen önce, saldırganların 1 polisi şehit ettiği, 2 polisi de yaraladığı silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.
Sur İlçesi'nin Gazi Caddesi üzerinde polisin takibe aldığı bir taksi, Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Balıkçılarbaşı semtindeki sokağın başında sivil polisler tarafından durdurulmak istendi. Bu sırada taksiden bulunan 2 kişi polislere içeriden tabanca ile ateş açtı. Saldırıda 1 polis memuru şehit olurken, 2 polis de yaralanıp yere düştüğü görüldü.

Saldırı sırasında çevrede büyük panik yaşanırken, saldırganlar Tahir Elçi'nin de bulunduğu basın açıklamasının yapıldığı Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokağa doğru ellerinde tabanca ile koştular.
Sokağa giren saldırganlardan birinin bu sırada Tahar Elçi'yi ateş ettiği ve daha sonra da elindeki tabanca ile güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiği belirtildi.


BAŞSAVCIYA SALDIRI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bir başsavcı vekili, 2 cumhuriyet savcısı ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, olay yeri incelemesi için 4 Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye gitti. Saat 15.00 sıralarında Başsavcı olay yerinde inceleme yaptığı sırada, sokak aralarından otomatik silah ve roketatarla saldırı yapıldı. Bu sırada güvenlik önlemi alan polis zırhlı aracı geçerken, yola tuzaklanan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu araçtaki 2 polis memuru yaralandı.

Saldırı üzerine Başsavcı Solmaz ve beraberindekiler güvenli bir yere götürüldü. Başsavcı Solmaz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada durumlarının iyi olduğunu ve güvenli bir yerde bulunduklarını söyledi.
Bu arada sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi'nde zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

 
MEÇHUL KİŞİ ARAŞTIRILIYOR

Bu arada silah sesleri üzerine 4 Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta, sol elinde bir tabancayı namlusundan tutarak koşan bir kişi dikkati çekti. Sokakta güvenlik önlemi alan polisler, yanlarından hızla geçen kişinin arkasından ateş açtı. Bu kişinin kim olduğu belirlenemedi. Polis meçhul kişiyle ilgili araştırmayı derinleştiriyor.
Son Güncelleme: 28.11.2015 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.