Kimliksiz jandarmaya yakalandı, dayı tacizinden kaçtığını söyledi

Hüseyin ORDULU/KULU (Konya), () - KONYA'da jandarmanın yolcu otobüsünde yaptığı kimlik kontrolü sırasında, nüfus cüzdanı bulunmayan 16 yaşındaki M.O., aynı evde kaldıkları dayısı 27 yaşındaki E.O.'nun yaklaşık 4 yıldır...

30 Ocak 2015 Cuma 18:23
Kimliksiz jandarmaya yakalandı, dayı tacizinden kaçtığını söyledi






Hüseyin ORDULU/KULU (Konya), () - KONYA'da jandarmanın yolcu otobüsünde yaptığı kimlik kontrolü sırasında, nüfus cüzdanı bulunmayan 16 yaşındaki M.O., aynı evde kaldıkları dayısı 27 yaşındaki E.O.'nun yaklaşık 4 yıldır kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. M.O., tacizden kurtulmak için evi terk edip Mersin'den İstanbul'a gittiğini söyledi.
Kulu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün saat 22.30 sıralarında Konya- Ankara karayolunda rutin yol kontrol yaptığı sırada Mersin'den İstanbul'a giden yolcu otobüsündeki yolcuların kimlik kontrolünü yaptı. Yolculardan tek başına seyehat eden M.O.'nun yanında nüfus cüzdanı bulunmaması ve 18 yaşından küçük olması nedeniyle durumundan şüphelenen jandarma, genç kızı ifadesine başvurmak üzere karakola götürdü.
Mersin'den oturduklarını ve erkek arkadaşıyla birlikte İstanbul'daki teyzesinin yanına gittiğini belirten M.O. ifadesinde, jandarmanın kendisini kimliksiz yakalaması üzerine erkek arkadaşını tanımıyor gibi davrandığını belirtti. Mersin'de, annesi, üvey babası, 2 üvey kardeşi, 2 dayısı, teyzesi, anneannesi ve dedesiyle birlikte aynı evde oturduklarını belirten M.O., dayılarından E.O.'nın kendisine yaklaşık 4 yıldır cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Gerçek yaşının 17 olduğunu öne süren M.O., ifadesinde "Dayım E.O., yaklaşık 4-5 yıldır cinsel tacizde bulunuyor. Evde yalnız olduğumuzda benim pantolonumu çıkartıp genital bölgelerimi okşuyor. Beni çıplak halde kucağına oturtuyor. Evde birileri olduğu zamanda bazen odasına masaj yapma bahanesiyle çağırıyor. Taciz ettiğini söylememem için de beni sürekli tehdit ediyor. Yaklaşık 2 ay öncede söylememem için başımı duvara vurdu. Bıçakla beni tehdit etti. Zaten dayımın lokantasında garson olarak çalışıyorum" dedi.
Birlikte yaşadıkları teyzesine durumu anlattığını öne süren M.O., "Ancak teyzem 'Olayı kimse anlatma, kimse duymasın' diyerek konuyu kapatmaya çalıştı" dedi.

Tacizlerden kurtulmak için İstanbul'da yaşayan diğer teyzesinin yanına gittiğini belirten M.O., dayısı E.O.'dan şikayetçi olduğunu, koruma ve tedbir kararı istemediğini ifadesi alındıktan sonra da Sosyal Hizmetler yerine ailesine teslim edilmesini istediği öğrenildi.
İfadesi alınan M.O., ailesi henüz Mersin'de olduğu için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirileceği belirtildi. Dayısı E.O. hakkında şikayette bulunduğu için de konunun Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.