Ege Üniversitesi Senatosu basın açıklamalarını yasakladı

İZMİR'de, Ege Üniversitesi senatosu, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından, kampüs içerisindeki basın açıklamalarını yasakladı. Süreci protesto etmek için basın...

03 Mart 2015 Salı 16:24
Ege Üniversitesi Senatosu basın açıklamalarını yasakladı






İZMİR'de, Ege Üniversitesi senatosu, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından, kampüs içerisindeki basın açıklamalarını yasakladı. Süreci protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen 19 öğrenci de, karar uyarınca polis tarafından gözaltına alındı.
Bugün Edebiyat Fakültesi önünde, basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünün ardından, senatonun böyle bir karar aldığı öğrencilere aktarıldı. Ancak açıklama yapmakta ısrara eden öğrencilere, polisi müdahale edip, 19'unu gözaltına aldı.
Gözaltına alınan öğrencilerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacakları açıkladı.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.