Çatışma sabaha kadar sürdü: 3 PKK'lı öldürüldü

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün akşam yasadışı gösteri düzenleyerek polisle çatışan 3 YDG- H'li öldürüldü. Gece saat 03.00'te çıkan çatışma, sabah saatlerine kadar sürdü.

30 Ağustos 2015 Pazar 12:44
Çatışma sabaha kadar sürdü: 3 PKK'lı öldürüldü






Çatışma sabaha kadar sürdü: 3 PKK'lı öldürüldü


ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün akşam yasadışı gösteri düzenleyerek polisle çatışan 3 YDG- H'li öldürüldü. Gece saat 03.00'te çıkan çatışma, sabah saatlerine kadar sürdü.

Dün gece saat 03.00 sıralarında, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi bir grup, Yenişehir ve Cuddi Mahallesi'ne çıkan cadde ve sokaklar ile ilçe merkezinden geçen İpek Yolu'nda yasadışı gösteri yapmak istedi. Mahalleye çıkan sokak girişlerine barikat kuran göstericileri dağıtmak için olay yerine gelen güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Sabah saaatlerine kadar devam eden çatışmalarda, adları öğrenilemeyen 3 YDG-H üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
Ölü olarak ele geçirilen 3 göstericinin kimliklerinin belirlenmesi ve otopsileri yapılmak üzere Habur Gümrük Kapısı'ndaki Afet Yeri Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi. 3 göstericicinin öldürüldüğü haberinin duyulması üzerine ilçede başlayan gerginlik sürüyor.

VALİLİK: 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu 4 polisinde yaralandığı saldırı öncesindeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada 3 PKK'lının öldürüldüğünü, Uludere ve il merkezinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda da silahlar, roketatar ve antitank mayınları ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 adet Bölücü Terör Örgütü Mensubu ile çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, şahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 şarjör ile 2 kutu Kalaşnikof mermisi, 5 el bombası, 1 tabanca ve bu tabancaya ait 1şarjör, 1 el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 el bombası, 3 dolu Kalaşnikof şarjörü, 1 hücum yeleği, 1 telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir."
ULUDERE'DE 18 KALAŞNİKOF
Açıklamada, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin Şırnak-Uludere karayolunda bir araçta arama yaptığı belirterek şöyle denildi:
"29.08.2015 tarihinde saat 0200 sıralarında bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimiz, Şırnak - Uludere karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, aracın muhtelif yerlerine gizlenmiş, 18 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır.
İL MERKEZİNDE 4 ANTİ TANK MAYINI
Şırnak il merkezinde de PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda da 4 antitank mayını, 5 roketatar başlığı, 5 sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 Kalaşnikof mermisi ile 1 av tüfeği ele geçirilirken 4 kişi de gözaltına alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.