Semra Kara Kişisel Gelişim Uzmanı

''Güneşin sana gelmesini istiyorsan, gölgeden çık''

                                                               ''Konfüçyüs''

Çok eskiden birini tanırdım. Çok sık görüşmediğim bir kişi. Zaman zaman bir araya gelir, sohbetlerimizde bana hayallerini anlatırdı, dinlerdim. Zaman geçer başka hayallerle karşıma çıkardı. Onun hakkında hep şunu düşündüm, ''O gölgede oturmuş, güneşin hayalini kuran biri...''
Sadece hayal kurmak yeterli değil, harekete geçirmek gerekli.
Zaman, yaş ilerledikçe sanki daha hızlı geçip gidiyor. Ya da biz zaman içinde hızlanıyoruz. O halde zamanı daha iyi yönetmek gerekli. Şu an yaşamış olduğumuz hayat da belki daha önce kurduğumuz bir hayaldi. Bak! Yaşıyoruz.
Hedef + Karar vermek
Sonrası sizin inanç ve istikrarlı çalışmalarınıza kalmış.
Çok güzel bir atasözü vardır. ''Emek olmadan yemek olmaz''. Hatırlıyorum, araba kullanmayı teknik olarak biliyordum, ancak pratikte hiç araba kullanmamıştım. Dolayısıyla trafik karışık geliyor, beni korkutuyordu. Bir yandan araba kullanmayı çok istiyor, bir yandan da direksiyona geçmeye büyük bir korku duyuyordum. Korkum hayatıma sınırlar çizmeye başlamıştı. Bir yandan araba hayalleri kuruyor, bir yandan da araba kullanmayı denemiyordum. Canıma tak ettiği bir gün arkadaşımı çağırdım. Onun arabasında deneme sürüşü yapmak istediğimi söyledim. Arkadaşım iyi bir şoför olduğu için ona güveniyordum. Direksiyona oturduğum an her yanımı korku sardı. Tam vazgeçmek üzereyken şunu düşündüm. Ya orada kontağı çalıştırıp hayallerime kavuşup özgürleşecektim. Ya da korkularımın çizdiği sınırda oradan ayrılacaktım. Yanımda oturan arkadaşımın yüzüne baktım, bana acıyarak bakıyordu. Bir an düşündüm.. Araba kullanan insanlar, benden çok mu üstün? Çok mu yetenekli? Çok mu zeki? Onlar yapıyorsa ben neden yapamayayım? Birden kontağı çevirdim ve o gün şehir trafiğinde dolaştım. Bu benim özgürleştiğim gün oldu. Korkumu dışarı attım.
Bazen küçücük hareketlerden kocaman bir hikaye oluyor.
Şimdi düşünmeni istediğim şey şu. Bu dünyada varoluşun mucizesini yaşamış bir kişi olarak korkularının çizdiği sınırlar içinde hapsolmuş olarak mı yaşamak istiyorsun? Yoksa özgürlüğünü ele geçirip hayallerinin peşinden gitmeyi mi istiyorsun?
Unutma! Geçmişte birisi elektriğin hayalini kurdu ve bizler şimdi elektrik kesintisine beş dakika tahammül edemiyoruz.
Sinema, internet, telefon, uzay yolculuğu... Hepsi hayalle başladı. Şimdi hayatımızın ta kendisi...
Eğer bu hayalleri kuranlar kontağı çevirmeselerdi, şimdi bizler olabildiğimiz kişiler olur muyduk?...



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2015-05-28 21:04:25

bir insan ancak bu kadar basariya giden yolu yalin dille anlatabilirdi... unlu bir siyasetcinin dedigi "hayal ettigin muddetce yasarsin" ...tesekkurltesekkurler semra kara