THY uçağında bomba notu: Acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sao Paulo seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, bomba notu bulunması nedeniyle acil durum ilan etti.

30 Mart 2015 Pazartesi 15:58
THY uçağında bomba notu: Acil iniş yaptı






THY uçağında bomba notu: Acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sao Paulo seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, bomba notu bulunması nedeniyle acil durum ilan etti. Alçalmaya başlayan uçak, yakıt azalttıktan sonra saat 15.30’da Kazablanka’ya indi. Geçen yıl da aynı güzergahta yine bir THY uçağı yine Kazablanka'ya acil iniş yapmıştı.
Edinilen bilgiye göre THY’nin TK-15 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağı bu gün saat 10.18’de 256 yolcusuyla Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Kalkışından bir süre sonra uçuş ekibi tarafından uçağın tuvaletinde "bomba" yazılı bir not bulundu.

Bunun üzerine pilotlar hava trafik kontrol merkezine acil durum bilgisi geçti. Transponder sistemini 7700’a alan pilotlar en yakın meydan olan Kazablanka’ya alçalmaya başladı. Uçak saat 15:30'da acil iniş yaptı. Uçağın Kazablanka’da aranacağı öğrenildi. Dün de İstanbul-Tokyo seferini yapan THY uçağı, tuvalette bulunan C4 Kargo yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri dönüş yapmıştı.

BENZER DURUM GEÇEN YIL DA YAŞANDI

Bomba ihbarı yüzünden Kazablanka'ya acil iniş yapan THY'nin İstanbul-Sao Paulo uçağı, geçen yıl ocak ayında da benzer bir durumla yine Kazablanka'ya inmek zorunda kalmıştı.

TK15 sefer sayılı yolcu uçağı 229 yolcuyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkıp Sao Paulo'ya hareket etmişti.

Kalkıştan bir süre sonra kabin memurları koltukta tablet bilgisayar durduğunu fark etti. Sahibinin bulunmaması üzerine durum kaptana iletildi.

Kaptan pilot hava kontrol kulesiyle irtibata geçerek bomba şüphesi üzerine en yakın havalimanına acil iniş istedi. Uçak en yakın havalimanının bulunduğu Fas'ın Kasablanka kentine indirildi.
Son Güncelleme: 30.03.2015 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.