Suriye'de Türk IŞİD'çiye kaçan kızı annesi kurtardı

"Her şeyimi verdim beni kullanıp attı" diyen genç kız yaptıklarından öyle pişman ki.. Genç kız 3 ay içerisinde 2 kez evlendirildiği Suriye'den kaçışı filmlere taş çıkarttı

21 Kasım 2014 Cuma 10:21
Suriye'de Türk IŞİD'çiye kaçan kızı annesi kurtardı






Suriye'de Türk IŞİD'çiye kaçan kızı annesi kurtardı

"Her şeyimi verdim beni kullanıp attı" diyen genç kız yaptıklarından öyle pişman ki..  Genç kız 3 ay içerisinde 2 kez evlendirildiği Suriye'den kaçışı filmlere taş çıkarttı

Türk IŞİD’çi Yılmaz ile evlenmek için Hollanda’dan kaçıp Suriye’ye giden ve annesi tarafından kurtarılan Sterlina, ülkesine döner dönmez gözaltına alındı. Suriye’de iki kez evlendiği ortaya çıkan Sterlina ilk ifadesinde Yılmaz’a kin kustu.

IŞİD militanı Yılmaz ile evlenmek için Suriye’ye giden 19 yaşındaki Hollandalı Sterlina, film gibi bir hikayeyle annesi Monique tarafından Suriye’den kurtarılmıştı. Yılmaz için Müslüman olup Ayşe (Aicha) ismini alan Hollandalı kız ve annesi dün Amsterdam Schipol Havalimanı’nda Polis Özel Timi tarafından karşılandı. Ayşe sorgulanmak üzere gözaltına alındı, anne ise serbest bırakıldı. Genç kız şimdi Suriye’de IŞİD’in kontrolü altındaki Rakka kentinde yaşadıkları konusunda sorulara yanıt verecek. Hollanda istihbaratı Ayşe’yi çok önemli bir istihbarat kaynağı olarak görüyor. Ancak Suriye’de herhangi bir terör eyleminde herhangi bir rol aldığı saptanırsa bu genç kızın hapse girmesi anlamına gelecek. Hatta Hollanda yasalarına göre bunun şüphesinin dahi oluşması, Sterlina’nın uzun süre hapiste kalması demek... Ayşe, sorgusunun ardından ‘terörist faaliyetler ve devlete karşı işlenen suçlar’ kapsamında savcılığa sevk edilecek.

Evleneceği IŞİD’çi ölmüş

Hollanda medyasına göre genç kız ilk ifadesinde, ‘Yılmaz’a inandım. Onun için her şeyimi verdim. O ise beni bir köle gibi kullanıp fırlatıp attı’ dedi.Hristiyan Demokrat Partili siyasetçi İbrahim Wijbenga’nın verdiği bilgiye göre Yılmaz, Hollandalı kız ile sadece 3 ay evli kaldı. Ardından Ayşe, Tunuslu bir başka IŞİD’çi ile evlenmeye zorlandı. Ardından annesine Facebook üzerinden ulaşıp ‘Beni kurtar burası cehennem gibi’ diye yardım istedi. BBC’ye cep telefonu mesajı aracılığıyla verdiği röportajda Türk militan Yılmaz ise iddiaları reddetti. Ayşe’nin eski karısı olduğunu doğrulayan Yılmaz, ‘Aslında benimle değil bir başka IŞİD’çiyle evlenecekti. Ama Ayşe geldiğinde o arkadaşımız öldü. Onunla ben evlendim. Sonra anlaşamadık. O kendi yoluna gitti ben kendi yoluma...’ ifadesini kullandı.

Türkiye’ye trenle gelmiş

Ayşe’nin pasaportuna Maastricht Belediyesi’nin son dönemde radikalleşip çarşaf giymeye başlaması sonucu Suriye’ye gitme şüphesi nedeniyle el koyduğu, genç kızın kimlik kartını kullanarak trenle Türkiye’ye gelip Suriye’ye geçtiği anlaşıldı.
Son Güncelleme: 21.11.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.