Seçimlere 9 gün kala Türkeş istifa etti

Merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti'den istifa etti. "Tarihe not düşmek için istifa ettim" diyen Türkeş "Hadlerini aştılar" dese de, kamuoyu tarafından pek de inandırıcı bulunmadı..

29 Mayıs 2015 Cuma 16:50
Seçimlere 9 gün kala Türkeş istifa etti






Seçimlere 9 gün kala Türkeş istifa etti

2011 seçimlerinde İstanbul'dan bizzat Erdoğan tarafından aday ilan edilen Alparslan Türkeş'in oğlu, AK Parti'den bu seçimlerde aday gösterilmeyince istifa etti. 7 Haziran seçimleri için AKP'nin yeniden aday göstermediği Türkeş, istifasına gerekçe olarak ‘15 Nisan 2015 tarihinde Davutoğlu'nun açıkladığı seçim beyannamesinde ‘Türk' adının anayasadan çıkarılacağı ve başkanlık sistemine geçileceğinin açıklanmasını' gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Türkeş, AKP'ye yönelik ağır ifadeler kullandı:

“Bugüne kadar her fırsatta tek devlet, tek vatan, tek millet diyenlerin, tek vatan'dan kastının bölünmüş ve devletçiklerden oluşan bir vatan olduğu ortaya çıkmıştır. Bir diğer husus ise; AKP Genel Başkanı Davutoğlu ve aynı zihniyet sahiplerinin her fırsatta babam Alparslan Türkeş'e dil uzatarak hadlerini aşmalarıdır. Bir yasama dönemi boyunca görev yapmış olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi'nde milli ve siyasi iklimin süratle bozulmaya yüz tuttuğunu gördükten sonra, bu partide görev yapmanın büyük bir manevi, milli ve vicdani vebal yükleyeceği inancına kanaat getirdiğim için, tarihe not düşmek amacıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.”

Son Güncelleme: 29.05.2015 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.