PKK Silah bırakacak mı? PKK'dan ilk açıklama

Örgüte yakın haber ajansı Fırat Ajans'a konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu "Bizi Apo'yla görüştürün sürece öyle bakalım' cevabı geldi.

28 Şubat 2015 Cumartesi 16:42
PKK Silah bırakacak mı? PKK'dan ilk açıklama






PKK Silah bırakacak mı? PKK'dan ilk açıklama


Terör örgütü PKK, HDP ve AK Partili üç bakanın ortak açıkladığı çözüm sürecine ilişkin silah bırakma çağrısının ardından örgütten ilk cevap geldi. Örgüte yakın haber ajansı Fırat Ajans'a konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu "Bizi Apo'yla görüştürün sürece öyle bakalım' cevabı geldi.

SAMİMİLERSE BİZİ APO'YLA GÖRÜŞTÜRSÜNLER

ANF News'te geniş şekilde yer alan KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu'nun açıklamasında "AKP Hükümeti’ne sormazlar mı, eğer gerçekten ciddiysen, görüşmeler de önemli bir noktaya gelmişse Önder Apo'yla PKK'lilerin görüşmesini sağlayın" görüşü hakimdi

Türk devleti ve AKP Hükümeti Kürt sorunu çözüldüğünde PKK'nin tutumu ne olacak, gerillanın tutumu ne olacak diye soruyor ve bunun cevabını arıyorsa, böyle bir durumda Türk devletine karşı gerillanın silahlı mücadele yürütmesinin bir anlamı kalmayacağını belirtmek isteriz. Bunu söylemenin, ifade etmenin bile çok fazla anlamı yoktur. Kaldı ki Önder Apo'da Kürt Özgürlük Hareketi de defalarca Kürt sorunu çözülürse silahlı mücadeleye gerekçe kalmayacağını ifade etmiştir. Biz de hala bu noktadayız. Türk devleti sorunu çözsün, adımlar atsın yarın bile kongreyi toplayıp Türk devletine karşı silahlı mücadeleyi durdurma kararı alabiliriz. Ancak AKP Hükümeti’nin ve Türk devletinin bırakalım Kürt sorununda adım atması ve sorunun çözümünü sağlaması, müzakereye yanaşması bile söz konusu değildir. Müzakerenin koşullarını bile oluşturmamıştır. Önder Apo'nun müzakere için önerdiği hiçbir koşul yerine getirilmemiştir.
Son Güncelleme: 28.02.2015 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.