Pirinç kanser yapıyor dedi görevinden alındı

Edirne Valisi, Ergene'yi kirleteni değil, Ergene kanser yapıyor diyeni cezalandırdı. Ergene Nehri'nin isyanını duyan bir doktor, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alınmadı.

16 Eylül 2014 Salı 00:31
Pirinç kanser yapıyor dedi görevinden alındı






Pirinç kanser yapıyor dedi görevinden alındı

Edirne Valisi, yıllardır Ergene havzasına zehirli kimyasal atıklarını boca eden sanayi tesislerine karşı 'Höt' bile demedi, ama Ergene pirinçleri kanser yapıyor diyen doktoru görevden aldı.

Tarım arazilerini istila eden sanayicilerin yıllardır kirlettiği, her türlü kimyasal zehirli atığı boca ettiği Ergene Nehri'nin isyanını duyan bir doktor, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alınmadı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, nedense Ergene'yi kirleten tesislere 'Kapatın şu vanalarınızı' demek yerine vatandaşa 'Ergene'de yetişen pirinçler kanser yapıyor' diyen doktoru görevden almayı uygun buldu. Gerekçesi ise 'Basına gelişi-güzel bilgi vermesi'

YASALAR DOKTORLARA BU HAKKI VERİYOR


Oysa yasalar Vali Şahin tarafından görevden alınan doktor D.T.'ye bu hakkı veriyor. Halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren tehlike ve tehditlere karşı uyarı ve bilinçlendirme görevi ve sorumluluğu taşıyan doktorlar her bağlı olduğu makamın onayı olmadan da açıklama yapabilirler.  İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı D.T'nin yerine Kırklareli veya Tekirdağ'dan gelecek bir doktorun göreve başlaşacak.

ERGENE'DE DURUM VAHİM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2011 yılında yayınladığı raporda Ergene nehrine atık döken tesislere 2014 yılına kadar izin verdi. Ancak bu izin 2014 yılı Dünya Çevre Günü'nde manidar bir şekilde 2 yıl daha uzutalırak adeta çevreci örgütlere 'nanik' yapan bakanlık Trakya'nın verimli topraklarının 2 yıl daha zehirlenmesine izin verdi.
Bölgede tarımla uğraşan köyler, hızla kirlenen nehir ve üst üste gelen hacizler yüzünden boşalırken İstanbul ve Tekirdağ limanlarına yakın olan verimli tarım toprakları dev şirketlerin eline geçti. Trakyalı kızanlar kendi topraklarında ucuz işgücü olarak yeni fabrikalarda iş bulurken Ergene ve havzasında tüm içme su kaynakları kirlendi. Bir zamanlar içinde 20 ayrı balık türünün yaşadığı nehir yatakları siyah balçıkla dolarken nehir boyundaki çeltik alanlarında ekim sürekli daraltıldı.
Son Güncelleme: 16.09.2014 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.