Naklini yaptırdığı kalbini çaldırdı

2004 yılında kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan ve 4 yıl sonra organ bağışı ile yaşam mücadelesini kazanan 26 yaşındaki Canan Özdemir, dünya evine girdi.

14 Eylül 2014 Pazar 13:56
Naklini yaptırdığı kalbini çaldırdı






Naklini yaptırdığı kalbini çaldırdı

10 yıl önce kalp yetmezliğiyle hastaneye kaldırıldı, kalp nakliyle hayata yeniden tutundu, kalp nakli olan genç kız şimdi ise telli duvaklı gelin oldu.  Canan Özdemir'in filmlere taş çıkartan hayat hikayesi mutlu bir evlilikle devam ediyor.. Canan Özdemir'in sağlığına kavuşması için üst üste yapılan ameliyatlar tıp literatürüne girmişti,

10 YIL ÖNCE HASTANEYE KALDIRILDI

Filmlere konu olacak bir organ bağışı hikayesinin kahramanı olan Canan Özdemir, 10 yıl önce gribal enfeksiyona yakalandı. Enfeksiyonun bütün vücuduna dağılması ve kalbine zarar vermesi ile birlikte Canan Özdemir gün geçtikçe daha kötü duruma geldi. Genç kızda kalp yetmezliği rahatsızlığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Canan Özdemir Ankara'ya giderek, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olmaya başladı. Sağlık durumunun ağırlaşması ve diğer organlarının fonksiyonlarını yitirmeye başlaması ile birlikte genç kıza kalp nakli yapılma kararı alındı. Ancak, nakil için kalbin bulunamaması nedeniyle Canan Özdemir o tarihlerde tekrar Sivas'a gönderildi. Bu süre içinde durumu ağırlaşarak, yataktan bile kalkamayacak duruma gelmesiyle umutlarını yitiren Özdemir ve ailesi gerekli kalbin bulunduğunu öğrenerek Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Ankara'daki bir trafik kazasında ölen ve organları bağışlanan Hilal Küçükgündüz'ün kalbi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs-Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Emin Özdoğan ve ekibi tarafından 2008 yılında Canan Özdemir'e nakledildi.

Aradan geçen 9 yıl sonra 26 yaşına gelen Canan Özdemir, 27 yaşındaki Serhan İnal ile hayatını birleştirme kararı aldı. Sivas'taki bir düğün salonunda Serhan İnal ile hayatını birleştiren Canan Özdemir’i bu mutlu gününde trafik kazasında hayatını kaybeden Hilal Küçükgündüz'ün annesi ve babası Ahmet ve Halime Küçükgündüz, Canan Özdemir’den, çıkarılan kalbinin aort kapağının nakledildiği Ramazan Karataş, ameliyatı gerçekleştiren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan ile yakınları yalnız bırakmadı.

Ameliyatı gerçekleştiren, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, genç kıza mutluluklar diledi.

Özdoğan, "Canan bugün evleniyor. Allah mesut etsin kalp nakli yapılmıştı. Bu işin kahramanı hanımefendi ve beyidir onlara teşekkür ediyorum büyük bir kahramanlık yaptılar bugün gördüğünüz gibi kızımızın bu mutlu güne ulaşmasını sağladılar onlara şükran borçluyuz" dedi.

Gelin Canan Özdemir ise, "Onca şeyler yaşadıktan sonra bugün buralara gelip sevdiğim insanla evlenmek güzel bir duygu sağolsun Emin hocam, Halime annem, Ahmet babam sayesinde bugünlere geldim ve hayattayım. Onlara minnettarım hepsine teşekkür ediyorum bana emeği geçen, bana o kadar yardım eden, bıkmadan usanmadan beni iyileştirmeye çalışan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hilal Küçükgündüz'ün annesi Halime Küçükgündüz de, "Ben bir kızımı kaybettim benim altı tane evladım var. Altı tane evlat sahibi oldum ben altı organı bağışlandı şimdi kalbi takılan Canan kızımı gelin ediyoruz, çok mutluyuz onu mutlu görüyoruz. Onu mutlu görmekten biz de mutlu oluyoruz" ifadesini kullandı.

Baba Ahmet Küçükgündüz ise, "Kızımızı kaybettik ama diğer bir kızımızı kazandık hayatta bütün mutlulukların onun olmasını dilerim bundan sonraki yaşantısında başarılar dilerim. Allah acı günler göstermesin, bu acıları bir daha çektirmesin" dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı düğünde genç çift, dans edip uzun süre oynayarak dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadılar.

AMELİYATI TIP LİTARATÜRÜNE GİRMİŞTİ

Ankara Gazi Üniversitesi'nde organ naklinde bir ilk gerçekleşti. 2008 yılında Hilal Karagündüz (26), trafik kazası geçirdi. Ailesi beyin ölümü gerçekleşen genç kadının organlarını bağışladı. Karagündüz'ün kalbi, organ bekleyen Canan Özdemir'e nakledildi. Canan Özdemir'in çıkarılan kalbi, 2 hastaya can verdi. Tıp literatürüne geçen ameliyatla kalp nakli olan Canan Özdemir'in çıkarılan kalbinin aort kapağı 7 yaşındaki Ramazan Karataş'a, akciğere giden damar kapağı ise 3 yaşındaki Kardelen Turan'a takıldı.
Son Güncelleme: 14.09.2014 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sema 2014-09-14 14:08:23

allah mesut etsin