Kürtçe eğitimi makbuzla vurmuşlar

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde açılan ve Türkiye'de tarihi adım olarak duyurulan Kürtçe eğitim bölümünde yolsuzluk operasyonu genişletiliyor..

22 Kasım 2014 Cumartesi 02:29
Kürtçe eğitimi makbuzla vurmuşlar






Kürtçe eğitimi makbuzla vurmuşlar



Yolsuzluk operasyonunda Kürtçe bölümüne başvuran 2 bin kişiye geçersiz makbuz verildiği belirlendi.


3 yıllık teknik takip sonucunda Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Artuklu Üniversitesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile Güzel Sanatlar Dekanı Zekiye Sarıkartal’ın da bulunduğu 52 kişi dün adliyeye sevk edildi. Yaşayan Diller Enstitüsü Sekreteri Hanifi Gültekin’in, ifadesinde, “Tahsilatların usulsüz olduğunu Kadri Yıldırım hocama söyledim. Bana bir sıkıntının olmadığını söylediler" dedi. 

GEÇERSİZ MAKBUZ VERMİŞLER


Kürtçe öğretmenliği için başvuran 2 binin üzerindeki öğrenciden kişi başı 50 TL alındığı ve geçersiz bir makbuz verildiği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada 115 bin TL’nin kayıp olduğu belirlendi



Son Güncelleme: 22.11.2014 02:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.