Kerkük ve Musul'da IŞİD gece yarısı vurdu

Terör örgütü IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmergelere saldırdı.

30 Ocak 2015 Cuma 11:05
Kerkük ve Musul'da IŞİD gece yarısı vurdu






Kerkük ve Musul'da IŞİD gece yarısı vurdu

Terör örgütü IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmergelere saldırdı.

Çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Şiddetli çatışmalar sürüyor. Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdığı bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı.

IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi.

IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'i püskürtmek için bölgeye daha fazla askeri güç sevketti.

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'teki saldırılara eşzamanlı olarak Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesiyle Hazır cephesindeki Peşmerge güçleriyle de çatışmalara girdi. Çatışmaların devam ettiği belirtildi.
Son Güncelleme: 30.01.2015 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.