Göl kenarını 20 yıl işgal ettiler, sonra ateşe verdiler

İstanbul Küçükçekmece Gölü kenarında bulunan çay bahçelerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınmasını protesto eden iş yeri sahipleri, dükkanlarını yaktı.

15 Eylül 2014 Pazartesi 16:39
Göl kenarını 20 yıl işgal ettiler, sonra ateşe verdiler






Göl kenarını 20 yıl işgal ettiler, sonra ateşe verdiler

Küçükçekmece Gölü kıyısını araya koydukları siyasi torpille 20 yıl önce parselleyenler, yasaları hiçe sayarak açtıkları işyerleri için yıkım kararı çıkınca 'Alkol sattığımız için bizi yıkıyorlar' yaygarası kopardı. S
İstanbul Küçükçekmece sahilinde bulunan cafe ve restoranlar, yıkım ekipleri geldiği sıralarda iş yeri sahipleri tarafından ateşe verildi. Ateşe vermekle kalmayan dükkan sahipleri 'Dükkanlarımızı yıkım ekibi yaktı' diyerek tepki gösterdi.

NE RUHSATLARI VAR NE İMARLARI

İstanbul Küçükçekmece Gölü kenarında bulunan çay bahçelerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınmasını protesto eden iş yeri sahipleri, dükkanlarını yaktı.

Küçükçekmece Fatih Mahallesi göl kenarında yer alan çay bahçelerinin ruhsatsız olduğu gerekçesi ile işletmelerine son verildi.

İşyeri sahipleri, kaçak yapılaşma nedeni ile yıkım kararı alınmasını protesto etti.

Karara tepki gösteren iş yeri sahipleri kendi iş yerlerini ateşe verdi. İş yerlerini yakan esnaf protesto için halay çekti.

Gerginlik üzerine olay yerine çevik kuvvet ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, iş yeri sahipleri tepki gösterdi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

"HESABINI KİME SORACAĞIZ"

Ercan Öztürk isimli bir işletmeci, dükkanların bulunduğu alanın SİT alanı olması sebebiyle çevreye zarar verdikleri iddia edilerek yıkım kararı alındığını söyledi.

Öztürk, "Bize diyorlar ki, 'burası sit alanaı, burada sakın birşey yapmayın, göle, çevreye ve muhite zarar verir.' Duvarımın üzerine iki tahta koyduğum zaman 50 bin lira ceza geliyor. Bunu daha sonra Danıştay bozuyor. Daha sonra dükkanlarımızın yaklaşık 300 metre uzaklıkta bir bina dikiyorlar. Buradaki en küçük işletme 20 yıllık, bu olayın hesabını kime soracagız. Biz burada esnafız, bu nasıl bir hukuk nasıl bir adalettir" dedi.

"ALKOL SATILMASINI İSTEMİYORLAR"

Ali İhsan Kaya isimli bir işletmeci ise, sahildeki cafe ve restoranlar arasında tek içki satma ruhsatı olan kişi olduğunu iddia ederek, "Burayı yıkmak istemelerinin sebebi alkollü mekan olma sebebidir. Bu olaya direniyoruz ve hakkımızı savunuyoruz. Burada adaletsizlik ve huzursuzluk var. Burada bir sıkıntı var, sit alanına imar izini verilmemeli. Burada 20 yıllık bir esnaf olarak bir kişinin kiracısıyım. Belediye benim yerimi almış, ben işgalci durumuna düştüm" dedi.

"YANGINI YIKIM EKİBİ ÇIKARDI" İDDİASI

Kaya, yangını yıkıma gelen ekiplerin çıkardığını iddia ederek, "Biz yakmadık, yıkıma gelen ekipler yıktı. Yangın o şekilde başladı" diye konuştu.
Son Güncelleme: 15.09.2014 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.